Kokemuksia ja näkökulmia

Remontoitu kylpyhuone sujuvoittaa arjen

Kylpyhuoneremontti voidaan toteuttaa myös niin, että perhe asuu kotona koko rupeaman ajan. Vantaalaiset Karviset saivat lapsiperheen arjen pyörimään, vaikka kylpyhuone oli pois käytöstä.

1990-luvulla remontoidun kylpyhuoneen uusiminen oli ollut Sanna ja Juri Karvisen haaveena jo vuosia. Tilasta haluttiin toiminnallisempi ja modernimpi, jotta viisihenkisen perheen arki sujuvoituisi.
 
– Pyysimme kaksi tarjousta ja valitsimme sen, jonka suunnitelmasta pidimme enemmän. Blosiuksen suunnitelmaan sisältyivät myös kuvat, joten kokonaisuus oli helpompi hahmottaa, Sanna Karvinen toteaa.
 
Hän kiittelee rakennusalalla työskentelevää kummisetäänsä, joka auttoi perhettä sekä tarjousten vertailemisessa että remontin seuraamisessa.
 
– Meillä oli koko ajan luottavainen olo. Halusimme todellisen avaimet käteen -paketin, ja sen myös saimme. Töiden ja harrastusten ohessa meillä ei olisi ollut aikaa osallistua remonttiin tai tehdä sitä itse.Kahdeksan viikon mittainen remontti sujui hyvin ja perhe asui kotona valtaosan ajasta. Kodin vessaan ja keittiöön tuli vesi koko remontin ajan, ja kilometrin päässä asuvien isovanhempien luokse pääsi suihkuun.
 
– Lähdimme aamuisin töihin jo ennen remonttimiehen tuloa ja alkuillasta, kun saavuimme takaisin kotiin, hänen työpäivänsä päättyi. Meteliä tai muuta häiriötä remontista ei siis ollut, Sanna Karvinen kertoo.
 
Isoon kylpyhuoneeseen haluttiin kodin toinen wc-istuin. Lisäksi saunaa pienennettiin ja lattialämmitys uusittiin kokonaan. Kylpyhuoneeseen lisättiin myös toinen suihku.
 
–  Toiminnot säilyivät samoilla paikoillaan eikä suunnitteluvaiheessa tarvinnut tehdä isoja muutoksia suunnittelijamme luonnoksiin. Kun kävimme showroomilla tutustumassa, päätimme vielä vaihtaa lauteet aiempaa hienompiin, mutta muuten suunnitelmat pysyivät ennallaan.
Sanna Karvisen mukaan uusittu kylpyhuone toimii juuri niin hyvin kuin perhe toivoikin. Lapset ihmettelivät uudistuksia jo remontin aikana ja tykkäävät kokonaisuudesta todella paljon. Myös perheen arki on muuttunut, sillä nyt Karvisilla saunotaan useammin ja kodin toisen wc-istuimen myötä vessaan täytyy jonottaa harvemmin.
 
– Vaikea nimetä mitään yksityiskohtaa, joka olisi erityisen mieluinen, sillä pidämme koko kokonaisuudesta. Nyt kylpyhuone on ajaton ja toimii meidän arjessa todella hyvin, Sanna Karvinen tiivistää.

Lisää kokemuksia ja näkökulmia

Näin etenee Suomen luotettavin kylpyhuoneremontti

Kotikäynti ja kartoitus

Kotikäynti ja kartoitus

Materiaalien valinta

Materiaalien valinta

Remontin valmistelu

Remontin valmistelu

Remontin toteutus

Remontin toteutus

Lue lisää