Kokemuksia ja näkökulmia

Kylpyhuoneremontti kokemuksia - Ajatuksista todeksi

Helsingin Haagassa, vuonna 1987 valmistuneessa kerrostaloasunnossa päätettiin tehdä kylpyhuoneremontti, kun ikä alkoi näkyä reilut 30 vuotta vanhoissa pesu- ja wc-tiloissa. Rakenteiden kunnon tai toiminnallisuuden puolesta remonttiin ei olisi tarvinnut ryhtyä, mutta asunnon omistaja Kimmo sai vahvistusta remonttiajatuksilleen naapurissa tapahtuneen tulipalon korjaustöistä.

– Taloyhtiön hallituksen puolesta pääsin katsomaan, miltä tulipalon jälkeen kunnostettu asunto näytti, ja lopputuloshan oli todella hyvä. Tämä pisti minut aktivoitumaan omien muutostoiveideni kanssa, Kimmo kertoo.

Asiakkaan toiveet

Kylpyhuoneen remontoiminen oli kyllä ollut Kimmon mielessä jo pidemmän aikaa, sillä kodissa ei ollut erillistä wc-tilaa, vaan asunnon ainoa wc-istuin löytyi kylpyhuoneesta. Tämä oli vaivannut Kimmon mieltä jo pitkään, ja koska tila salli vessan erottamisen omaksi kokonaisuudekseen, päätti Kimmo viimein ryhtyä tekemään ajatuksistaan totta.

Tarjouspyyntö

– Pyysin tarjouksen vain Blosiukselta, sillä olin teetättänyt heillä suihku- ja allaskaappien vaihdattamisen avaimet käteen periaatteella reilut kymmenen vuotta sitten. Olin silloin niin tyytyväinen heidän työhönsä, että päätin luottaa Blosiukseen tälläkin kertaa, Kimmo tuumaa.

Suunnittelu valmiiksi jo ensitapaamisella

Vuosia mietityt ajatukset lähtivät muuttumaan todeksi melko nopealla aikataululla. Blosiuksen suunnittelija pistäytyi asunnolla ja mittasi kylpytilat huolella. Koska Kimmon tavoitteena oli erottaa vessa omaksi tilakseen, kylpyhuoneen ja vessan väliin piti rakentaa seinä. Aluksi näytti, että uuden oviaukon puhkaiseminen ja seinän rakentaminen onnistuvat helposti, mutta yksinkertaisimman ratkaisun tielle asettui sähköpäätaulu, jonka siirtäminen olisi ollut turhan työlästä.

– Tilanne ratkesi, kun päätimme siirtää kylpyhuoneen ja saunan seinää hieman. Tämä näkyi tietenkin remonttibudjetissa, mutta lisäkustannukset olivat tässä kohtaa ymmärrettävät, Kimmo myöntää.

Seinän siirtämisen myötä kylpyhuone ja sauna päätettiin remontoida lattiasta kattoon. Vaihtoon menivät niin seinä- ja lattiapinnat kuin kalusteetkin.

– Remontista tuli täydellisempi kuin alkuaan olin ajatellut, mutta se tuntui oikealta ratkaisulta.

Kylpyhuone ja sauna suunniteltiin niin, että toiminnot pysyivät vanhoilla paikoillaan. Kimmolla oli mielessään melko tarkka visio siitä, millaisia tilat tulevat remontin jälkeen olemaan, ja Blosiuksen myyjä poimi hänen ajatuksensa onnistuneesti tarjoukseen.

Materiaalien valinta

– Tulevia remontoijia neuvoisin miettimään jokaisen yksityiskohdankin tarkasti. Itse päätin esimerkiksi jättää yhden valokatkaisijan vanhalle paikalleen ja nyt jälkeenpäin olen huomannut, että sille olisi ollut loogisempikin paikka uudessa kokonaisuudessa. Etenkin tällaisten vanhojen ja tuttujen asioiden kohdalla kannattaa pysähtyä miettimään, voisiko asian tehdä toisin niin, että se toimisi aiempaa paremmin, Kimmo vinkkaa.

Toinen hänen vinkkinsä liittyy siihen, että kaikki materiaalit kannattaa käydä katsomassa kaupassa tai Blosiuksen showroomilla. Havainnekuva antaa nimittäin vain suuntaa antavan käsityksen esimerkiksi väreistä.

Me kannamme kokonaisvastuun projektisi onnistumisesta ja suunnittelusta työn viimeistelyyn asti. Yli 25 vuoden kokemuksella.

Ainutlaatuinen palvelumallimme takaa sinulle Suomen luotettavimman kylpyhuoneremontin. Kun kartoitamme ja suunnittelemme tulevan toteutuksen mittoja myöten heti ensitapaamisella, voimme varmistaa jo saman päivän aikana mistä työ koostuu ja miten se kannattaa tehdä. Saat tarkan kuvan lopputuloksesta, työvaiheista, materiaaleista ja kalusteista. Tarkan hinnan ja pitävän aikataulun lisäksi.

Ota yhteyttä - Autamme mielellämme

Näin etenee Suomen luotettavin kylpyhuoneremontti:

  • Suunnittelu ja tarjous
    Remontin suunnittelu alkaa kotikäynnillä asiakkaan luona. Mittaamme ja suunnittelemme koko työn aina kanssasi paikan päällä, sovittuna ajankohtana - maksutta ja sitoumuksetta. Saat realistisen ja kattavasti eritellyn tarjouksen, työsuunnitelman ja mallin valmiista toteutuksesta seuraavan päivän aikana.
  • Materiaalien valinta ja remontin valmistelu
    Kun olet tutustunut tarjoukseen, kutsumme sinut käymään meillä näyttelyssämme, jossa varmistamme kerralla materiaalien, värien ja kalusteiden määrän ja yhteensopivuuden. Varmistamme että projekti etenee tehokkaasti ja ajallaan: hallitsemme asiakkaan, isännöitsijän, valvojan, asbestikartoittajan, tavarantoimittajien, asentajan ja putki- ja sähkömiehen aikataulut sekä työohjeet.
  • Toteutus ja laskutus
    Työ tehdään aikataulun mukaisesti, tarkasti ja luotettavasti. Asentajasi ja henkilökohtainen projektipäällikkösi vastaavat laadusta, ratkovat yllätykset ja pitävät sinut ajan tasalla työn etenemisestä. Luovutamme työn valmiina, toimivana ja kauniina. Laskutus tapahtuu työn valmistuttua ja voit halutessasi maksaa työn joustavasti erissä. Palvelemme kaikissa kylpyhuoneen ylläpitoon ja hoitoon liittyvissä kysymyksissä.


Lue lisää Blosiuksen konseptista

Lisää kokemuksia ja näkökulmia

Näin etenee Suomen luotettavin kylpyhuoneremontti

Kotikäynti ja kartoitus

Kotikäynti ja kartoitus

Materiaalien valinta

Materiaalien valinta

Remontin valmistelu

Remontin valmistelu

Remontin toteutus

Remontin toteutus

Lue lisää