Kokemuksia ja näkökulmia

Stark Jiiri Toukokuu 2021

- Työ on antanut perspektiiviä. Olen todennut, että onnistuminen on meidän omissa käsissämme. On upeaa, että meillä on ihmisiä, jotka oppivat tiimissä toisiltaan ja kasvavat. Opin paljon itsekin ja koen voivani vaikuttaa, sanoo Blosius Kylpyhuoneremontit Oy:n toimitusjohtaja Jaakko Rosti Starkin haastattelussa. Julkaistu toukokuussa 2021 Starkin asiakaslehdessä.

Blosius tekee kylpyhuoneremontin asiakkaalle helpoksi


Blosius-kylpyhuoneremontit Oy on 25 vuotta toiminut yritys, joka jo varhain erikoistui kylpyhuoneremontteihin. Yrityksen asiakkaita ovat pääkaupunkiseudulla kuluttajat ja taloyhtiöt. Matkaan mahtuu vaikeitakin tilanteita, joista oppimalla yritys on löytänyt ja jalostanut parhaita käytäntöjä ja tapoja toimia sekä saanut mukaan hyviä yhteistyökumppaneita. Toimitusjohtaja Jaakko Rosti uskaltaa sanoa, että Blosius toteuttaa Suomen luotettavimmat kylpyhuoneremontit, joissa työn tehokkuus, sujuvuus ja lopputuloksen laatu varmistetaan etukäteen, jo suunnitteluvaiheessa.

Jaakko Rosti on työskennellyt Blosiuksessa 11 vuotta. Takana on vahva tausta kylpyhuoneremonteissa ja -saneerauksissa;

- Blosiukseen pääsin johtamaan toteutuksia ja muutaman vuoden jälkeen sain vetovastuun. Tykästyin yritykseen ja meininkiin ensisilmäyksellä. Blosiuksen tekijät ovat ammattilaisia, keskittyvät oleelliseen, uutta kehitetään ja kokeillaan matalalla kynnyksellä, suunnitellaan huolella ja toteutetaan - ja koko ajan opitaan uutta matkan varrella.

- Työ on antanut perspektiiviä. Olen todennut, että onnistuminen on meidän omissa käsissämme, kuvailee Rosti.  Vertaan meitä mielelläni lounasravintolaan - jos joka lautasella tarjoillaan hyvä annos, tulijoita riittää. Olosuhteita tai suhdanteita on turha syyttää. Työ on haastavaa, opettavaista ja kiinnostavaa.

On upeaa, että meillä on ihmisiä, jotka oppivat tiimissä toisiltaan ja kasvavat. Täällä muut kuin minä ottavat asiakkaan kiitokset vastaan. Opin kuitenkin paljon itsekin ja koen voivani vaikuttaa. Olemme alalla ns. keihään kärjessä. Monet alan toimijat ovat meillä oppinsa saaneet, ottaneet vahvuuksistamme mallia ja soveltaneet.

- Olemme toimineet aina täällä pääkaupunkiseudun ’kuplassa’, kertoo Rosti. Tavoite on meillä jokaisessa projektissa aina sama; Haluamme tehdä asiakkaalle helpommaksi remontin ostamisen ja toteuttaa laadukkaasti ja vastuullisesti. Pitää olla tarkka siitä, mihin kisaan lähtee. Jos joku pyytää lukuisia tarjouksia, on käytävä pohdinta siitä, mitä voidaan tuoda hommaan lisää. Näkemykseni mukaan kustannukset määräytyvät pääosin suunnitteluvaiheessa ja tyytyväinen asiakas ja tekijälle kannattava työ kulkevat käsi kädessä. 

Rosti painottaa, että myös remontin tilaajan vastuu onnistumisesta on merkittävä. Jos tavoite on epärealistinen, eivät onnistumisen edellytykset aina täyty.

- Asiakkaan kannattaa ja pitää kysyä suosituksia ja valita tekijät sen perusteella. On monta vaihetta, joista jokainen vaatii kokeneita ihmisiä kuhunkin rooliin. Hankkeissa on pelissä monta tahoa, joiden kaikkien tarpeet on tärkeää sovittaa yhteen. Mutta on ymmärrettävä sekä asiakkaiden että tekijöitten parasta – nämä eivät sulje toisiaan pois. 

Asiakastarpeiden selvittäminen lähtökohtana

Blosius on tunnetuin ja pisimpään toiminut kylpyhuoneiden tekijä pääkaupunkiseudulla. Yrityksellä on toimipisteet Espoossa ja Vantaalla, niissä kalustenäyttelyt ja materiaalimallit. Jaakko Rosti kertoo, että yrityksen toimintamallissa asiakkaan ensi tapaaminen tapahtuu asiakkaan kotona - remonttia kaipaavassa kylpyhuoneessa - sieltä suunnitteluun saadaan oikeat lähtötiedot.

- Keskustelu lähtee siitä, kuinka voimme olla avuksi. Kartoitamme tarkasti asiakkaan tarpeet ja käymme avoimen keskustelun. Haluamme, että asiakas saa aidosti sen mitä tarvitsee, eikä kuvittele tarvitsevansa tai saavansa jotain ihan muuta. Tämä kantaa pitkässä juoksussa hedelmää, lyhytjänteisyys ja perspektiivin puute ei vie hyvään lopputulokseen.

- Meidän vastuullamme on pitää oma osaamisemme sillä tasolla, että päästään jo suunnitteluvaiheessa mukaan projektiin ja saadaan toimeksianto asian hoitamisesta, sanoo Rosti. On keskeistä, että koko tiimi ymmärtää mihin suuntaan mennään ja miten onnistutaan. Ihmiset tunnistavat vastuuntuntoisen ja osaavan toimijan ja antavat mielellään pallon heille. Kosteita tiloja korjattaessa voi paljastua kosteutta tai rakennevaurioita. Hyvät materiaalit ja ammattitaitoiset tekijät tuovat lisäarvoa asiakkaalle, toteaa Rosti ja jatkaa;

- Vastuunotosta ja kokonaispalvelusta ollaan valmiita maksamaan. Haluamme aina kyetä antamaan asiakkaalle jo suunnitteluvaiheessa selkeän ja pitävän kustannusarvion koko toteutuksesta, jotta odotukset on helppo pitää realistisella tasolla. Myös taloudellinen vastuu on keskeistä, pääurakoitsijan on pidettävä huoli vakavaraisuudesta ja siitä,  että kaikki osalliset pärjää. Kun ymmärrys lopputuloksesta on yhteinen ja vastuut ja velvoitteet kartoitettu molemmin puolin, on edellytykset aloittaa remontti.

Yhteistyökumppanit vetävät köyttä samaan suuntaan

Blosiuksella on pitkäaikaisia, luotettaviksi tunnistettuja yhteistyökumppanuuksia.

- Kaikkien tahojen on vedettävä samaa köyttä ja vietävä samaan suuntaan. Siksi olemme vuosien varrella etsineet luotettavimmat ja ammattitaitoisimmat tekijät ja tavarantoimittajat kumppaneiksemme. Se on aina asiakkaankin etu ja lisäarvo. Pitkien kumppanuuksien ja tarkan projektinhallintamme avulla voimme rauhallisin mielin todeta, että meillä on kyky toteuttaa Suomen luotettavin kylpyhuoneremontti - ja meillä on oikeat toimijat valjastettu hankkeeseen.

- Tärkeää hankkeen etenemisen kannalta on, että oikeat materiaalit ovat oikea-aikaisesti oikeassa paikassa. Meillä voi olla kymmeniä kohteita yhtä aikaa meneillään pääkaupunkiseudun eri puolilla ja kokenut asentaja nokkana. He asioivat esimerkiksi Starkin kattavassa myymäläverkostossa, tilaavat ja noutavat. Samoilla käynneillä hyödyntävät myös STARK Rentin konevuokrauspalvelua.

Koronavuosi innosti kunnostamaan

Koronavuosi säikäytti, mutta onkin lopulta innostanut ihmisiä remontteihin. Isossa kuvassa on yhteys myös Blosiuksen liikevaihdon nousuun.

- Vuosi sitten olin hieman huolissani, näkymä eteenpäin oli sumuinen, mutta nyt huoli on helpottanut. Moni asia meni varsin ikävästi jäihin eri aloilla, sen sijaan koronavuonna käännettiin katseet ulkomaan matkojen sijaan asumiseen ja mökkeilyyn. Rakentamisen ja remontoinnin ala osoittaa vahvuutensa vaikeina aikoina ja jokaiselle tekijällemme on riittänyt töitä.

Lisää kokemuksia ja näkökulmia

Näin etenee Suomen luotettavin kylpyhuoneremontti

Kotikäynti ja kartoitus

Kotikäynti ja kartoitus

Materiaalien valinta

Materiaalien valinta

Remontin valmistelu

Remontin valmistelu

Remontin toteutus

Remontin toteutus

Lue lisää