Kokemuksia ja näkökulmia

Silikonisaumojen uusiminen - silikonin vaihto ja huolto

Paraskaan silikonisauma ei kestä ikuisesti ja ne tulisikin vaihtaa noin. 3–5 vuoden välein. Kylpyhuoneen, pesuhuoneen tai muun märkätilan silikonisaumojen uusiminen tai vaihtaminen on ajankohtaista viimeistään silloin, kun silikonisaumat eivät enää näytä siistiltä tai niiden tiiviydestä ei voida olla varmoja.  

Miksi silikonit pitää vaihtaa?

Kylpyhuoneen silikonisaumojen uusiminen on tärkeä osa kylpyhuoneen huoltoa. Silikonit homehtuvat, kellastuvat ja kovettuvat. Kovettunut silikonisauma päästää vettä laatan ja vedeneristyksen väliin ja vesi pehmittää vähitellen laattojen kiinnityslaastia. Pitkään jatkuessaan laastin pehmeneminen voi johtaa kopolaattojen syntyyn, eli laattojen irtoamiseen.

  • Silikonisaumat eivät kestä kylpyhuoneen koko käyttöikää
  • Silikonisaumat on aika vaihtaa uuteen, kun sen reunat alkavat irtoilla laatan pinnasta
  • Kylpyhuoneen silikonisaumat suositellaan vaihdettavaksi 3-5 vuoden välein
  • Kuivaa märkätilat aina käytön jälkeen
  • Huolehdi lämmityksen ja ilmanvaihdon jatkuvasta toiminnasta, myös kesällä

Voinko itse tehdä jotain?

Kylpyhuoneen käytöllä on myös suuri vaikutus siihen, kuinka nopeasti silikonit tulevat tiensä päähän. Mitä enemmän ja vahvemmilla pesuaineilla saumoja puhdistetaan, sitä nopeammin silikonisaumojen vaihto tulee ajankohtaiseksi. Jatkuva kosteus edesauttaa homeen muodostumista pinnoille.

Hyvästä ilmanvaihdosta huolehtiminen ja lattioiden kuivaaminen suihkun jälkeen pidentää käyttöväliä ja pitää märkätilat toimivana pidempään.

Kysy myös silikonisaumojen vaihtoa!

Ota yhteyttä - Autamme mielellämme!

Silikonisaumojen huoltopalvelu on tarkoitettu 5-20 vuotiaille hyväkuntoisille ja ehjille märkätiloille. Muissa tapauksissa suosittelemme kartoittamaan märkätilojenne nykyaikaistamiseksi vaadittavat remonttitarpeet.

Pitääkö taloyhtiölle ilmoittaa?

Taloyhtiön osakkaan pitää useimmissa taloyhtiöissä ilmoittaa taloyhtiölle silikonisaumojen uusimisesta ennen huoltotöihin ryhtymistä.

Silikonisaumat ovat taloyhtiössä osakkaan kunnossapitovastuulla. Silikonilla viimeistellään kylpyhuoneen liikkuvat saumat kuten seinien kulmat, lattian ja seinälaatan rajat sekä kalusteiden reunat. Kylpyhuoneissa käytetään saniteettisilikonia, joka on homesuojattu.

Kiilto saniteettisilikoni

Kiilto saniteettisilikoni on kotimainen homesuojattu, hajuton ja neutraali silikonimassa liikuntasaumoihin ja tiivistykseen.  Massan värit vastaavat Kiilto Saumalaastien värejä. Se ei sovellu akvaarioihin eikä luonnonkiville, kuten esim, marmorille. 

Kiilto Saniteettisilikoni on yksikomponenttinen neutraali silikonimassa ja täyttää tuotestandardin EN 15651-3:2012:n vaatimukset. 

Tyypillisesti silikoniväri valitaan saumalaastin värin mukaan. Seinien saumoihin seinäsauman väri ja lattiaan lattisauman väri.

Kiilto saniteettisilikoni

Miten silikonisauma asennetaan?  

  1. Uuden silikonin vaihtotyö alkaa aina vanhan silikonin poistamisella. Poistaminen voidaan tehdä käyttämällä silikonisaumojen poistamiseen käytettävää saumakaavinta.  
  2. Uusi silikonisauma voidaan asentaa käyttäen apuna maalarinteippiä. Teippi asennetaan saumattavan reunan molemmin puolin, jolloin teippien välistä voidaan levittää silikoni.
  3. Silikonin asentaminen kannattaa tehdä mahdollisimman tasaisesti, jolloin saumastakin saadaan hyvän näköinen.
  4. Kun saumaus on tehty, voidaan silikonisauma tasoittaa.  saippuavettä ja sormenpäätä.  Silikoni tasoitetaan saumaan haluamalla tavalla, yleensä levittämisessä käytetään tiskiaineen ja veden sekoitusta. Kastamalla levitystyökalu tai sormi tiskiaine ja vesiseokseen estetään silikonin tarttuminen levitystyökaluun
Asiasanat:
kylpyhuoneen silikonien vaihto, silikoni ei tartu, vanhojen silikonisaumojen, silikonin vaihtaminen, vanhat sauman, silikonin sauman, vanhan silikonin, kylpyhuoneen silikonisaumojen, silikonisauman uusiminen, vanha silikoni, kylpyhuoneen silikonisaumat, kannattaa tehdä, vanhan sauman, silikonin poistolle, silikonien uusiminen, silikonisaumojen vaihto, sauman poistolla, silikonisaumojen uusimisella, kylpyhuoneissa silikonilla, vanhat silikonit

Lisää kokemuksia ja näkökulmia

Näin etenee Suomen luotettavin kylpyhuoneremontti

Kotikäynti ja kartoitus

Kotikäynti ja kartoitus

Materiaalien valinta

Materiaalien valinta

Remontin valmistelu

Remontin valmistelu

Remontin toteutus

Remontin toteutus

Lue lisää