Usein kysyttyjä kysymyksiä

Mikä on yleisin syy remontoida kylpyhuonetta?

Värit, puhtaus, toiminnallisuus, säilytystila ja valaistus.

Voiko kylpyhuoneremontin aikana asua huoneistossa?

Suihku on pois käytöstä koko remontin ajan, mutta silti yhdeksän kymmenestä asuu remontin aikana.

Kuinka kauan remontti ammattilaisten toimesta tehtynä kestää, jos kohteessa ei ole kosteusvauriota?

Saunallinen kohde kestää neljä viikkoa ihan alusta loppuun ja saunaton kylpyhuone saadaan valmiiksi kolmessa viikossa.

Kuinka paljon kosteusvaurion kuivattaminen normaalisti kestää?

Kuivaaminen kestää tyypillisesti kahdesta kolmeen viikkoa, mutta viivästystä tulee valmistumiseen mittauksineen kaikkineen kuukauden verran.

Paljonko remontti maksaa, vaikkapa 80 luvun kerrostalokylpyhuoneessa, jossa ei ole löylyhuonetta?

Suuruusluokka kuvaillussa remontissa on noin 15 000 euroa käyttövalmiiksi rakennettuna riippuen tietenkin varustuksesta ja kalustuksesta.

Paljonko remontti maksaa rivitalossa, jossa kylpyhuoneen yhteydessä on sauna, ja myös sauna uusitaan?

Saunan osuus remontissa on 5 000 euroa, kokonaissumma on noin 20 000 euroa käyttövalmiiksi rakennettuna riippuen varustuksesta ja kalustuksesta.

Miten remontointi on muuttunut viimeisten vuosien aikana?

Viime vuosina on korostunut märkätilojen vastuukysymykset, ehkä aiempien kokemusten vuoksi. Mahdolliset virheet eivät ole ainoastaan kosmeettisia, virheet voivat aiheuttaa pahimmillaan sisäilmaongelmia ja homevaurioita. Käytännössä vastuu- ja laatuasiaan panostus näkyy sekä etukäteissuunnitelmien hyväksyttämisenä taloyhtiöllä, että valvonnan ammattimaistumisena. Asiakas saa kokeneelta remonttitoimittajalta päätöksenteon tueksi toteutuskelpoisen remonttisuunnitelman, sekä yhteydenpidon taloyhtiön suuntaan remontin aikana.

Miltä tämän päivän remontoitu kylpyhuone näyttää?

Aika usein valmiissa kylpyhuoneessa on lattialämmitys, led-valaistus, seinät on isompaa vaaleaa laattaa, usein valkoista, lattia tummempaa. Lattiassa harmaan eri sävyt ovat käytetyimpiä. Seinät ovat usein remonttikohteissa yksiväriset, mutta myös koristeita, vaikkapa mosaiikkilaatoista, käytetään säännöllisesti. Kalusteissa suosikkiväri on edelleen valkoinen. Alakaapit varustetaan poikkeuksetta laatikoilla, jolloin allaskaapin käyttö on monipuolisempaa ja helpompaa; tavarat tulevat kaikki esille.

Kun vanhan kylpyhuoneen peilikaapin tavarat sijoitetaan remontoidun kylpyhuoneen allaskaappiin, korvataan peilikaappi usein nykyään peilillä ja valaisimella. Yläosissa led-valot ovat myös käytössä. Suihkun vedet halutaan rajattavaksi suihkualtaan sijaan suihkukulmilla ja seinillä. Remonttikohteissa kylpyhuone on usein myös kodinhoitohuone ja toimiva pyykkihuolto huomioidaan myös nykyajan remonttisuunnittelussa.

Miten remonttiprosessi hoituu Blosius remonteissa?

Projekti alkaa asiakkaan kylpyhuoneessa kartoituksella. Kotikäynnillä havainnoidaan alkutilanne: mittojen lisäksi putkien ja sähköjen paikat, viemäröinti sekä talon muut tekniset ominaisuudet. Tärkeää tietoa saadaan kotikäynnillä myös asiakkaan toiveista ja ajatuksista valmiista kylpyhuoneesta. Näillä tiedoilla ja havainnoilla edustajamme suunnittelee remontin toteutuksen, sekä tekniset ominaisuudet että myös visuaalisen ja toiminnallisen puolen.

Remonttisuunnitelma esitellään asiakkaalle kirjallisena toimintasuunnitelmana sekä rakenne-, mutta myös putki- ja sähkötöiden osalta. Suunnitelmassa on myös tarkat tiedot kalusteista ja laatoista sekä kiinteä kokonaishinta. Usein materiaalivalinnat varmennetaan tarjouksen jälkeen vielä näyttelyissämme Helsingissä, Espoossa tai Vantaalla ja solmimme remonttisopimuksen ja sovimme toteutusajan.

Kun remontin toteutus alkaa, Blosius huolehtii asbestikartoituksesta, valvonnasta yhteistyössä taloyhtiön kanssa, huolehtii sähkö- ja putkimiehet oikeaan aikaan paikalle sekä huolehtii tavaroiden oikea-aikaisesta toimituksesta kohteeseen. Toteutusvaiheen kesto pyritään saamaan mahdollisimman lyhyeksi, ja siksi yhdellä asentajalla on vain yksi kohde kerrallaan käynnissä, ja luvatussa aikataulussa pysytään. Lopuksi asentaja luovuttaa valmiin tilan käyttöön.

Kuinka pitkät toimitusajat remonttialalla ovat?

Kodin remontointi toimii lyhyemmällä syklillä kuin esimerkiksi uudisrakentaminen. Toimitusajat vaihtelevat vuodenaikojenkin mukaan, mutta usein päästään toteutukseen kahden kolmen viikon kuluttua ostopäätöksestä.

Ota yhteyttä Tilaa maksuton ideakirja
X

Jätä tietosi niin soitamme sinulle!

Nimi(*)
Vaadittu kenttä

Puhelinnumero(*)
Vaadittu kenttä

Postinumero(*)
Vaadittu kenttä, vain numeroita

(*)
Invalid Input