Usein kysyttyä

Autamme sinua mielellämme!

Askarruttaako sinua jokin asia remontoinnissa? Haluatko vinkkejä tai neuvoja? Jos et löydä vastausta tältä sivulta, 

Ota yhteyttä

Yleisimpiä kysymyksiä

 • Mikä on yleisin syy remontoida kylpyhuonetta?

  Tyypillisesti asiakkaamme haluavat muutoksia kylpyhuoneen värimaailmaan, toiminnallisuuteen, puhtauteen, säilytystilaan sekä valaistukseen.

 • Voiko kylpyhuoneremontin aikana asua huoneistossa?

  Voi, vaikka suihku on pois käytöstä koko remontin ajan. Siitä huolimatta yhdeksän kymmenestä asiakkaastamme asuu kotona remontin ajan. Saat asiakkaanamme alennusta johtavan väistöasuntoja tarjoavan yrityksen asunnoista.

 • Kuinka kauan remontti kestää ammattilaisten toteuttamana, jos kohteessa ei ole kosteusvauriota?

  Kylpyhuoneremontti kestää kolme viikkoa, saunalliset kohteet tehdään neljässä viikossa.

 • Kuinka paljon kosteusvaurion kuivattaminen tavallisesti kestää?

  Kosteusvaurion kuivaaminen kestää tyypillisesti kolme viikkoa. Koska kuivaamisen yhteydessä joudutaan toteuttamaan mittauksia, remonttiin tulee usein kuukauden viivästys.

 • Mitkä ovat työajat?

  Työaikaimme ovat arkisin 8:00-16:00. Toisinaan voi olla perusteltua tehdä pidempi tai lyhyempi päivä kun jokin materiaali jää kuivumaan ennen seuraavaa päivää.

 • Miten märkätilojen remontointi on muuttunut viimeisten vuosien aikana?

  Viime vuosina märkätilojen vastuukysymykset ovat korostuneet, mikä johtuu usein aiemmista kokemuksista. Mahdolliset virheet eivät ole ainoastaan kosmeettisia, vaan ne voivat aiheuttaa pahimmillaan sisäilmaongelmia ja homevaurioita.

  Vastuuseen ja laatuun lisääntynyt panostus näkyy sekä etukäteissuunnitelmien hyväksyttämisenä taloyhtiöllä että valvonnan ammattimaistumisena. Asiakas saa kokeneelta remonttitoimittajalta päätöksenteon tueksi toteutuskelpoisen remonttisuunnitelman sekä yhteydenpidon taloyhtiön suuntaan remontin aikana.

 • Miten isoa muutosta halutaan?

  Remonttia suunniteltaessa on hyvä miettiä muutoksen laajuutta. Tehdäänkö rakenteellisia muutoksia kuten vaihdetaan perinteinen seinäelementti lasiseinään, tai siirretäänkö esimerkiksi lavuaarin tai varaajan paikkaa? Asennetaanko kokonaan uusi wc-istuin sellaiseen tilaan, jossa ei ole ollut aiemmin wc-istuinta. Riittääkö pintamateriaalien ja kalusteiden uusiminen, jossa kaikki pysyy kuitenkin nykyisillä paikoillaan?

  Asiantuntijamme auttavat sinua arvioimaan muutosten kustannuksia ja lisäarvoa. Näin saat parhaan mahdollisen vastineen remonttiin investoidulle rahalle. Voit myös pyytää meidät ilmaiselle arviokäynnille!

 • Miltä tämän päivän remontoitu kylpyhuone näyttää?

  Tyypillisesti valmiissa kylpyhuoneessa on lattialämmitys ja led-valaistus. Kylpyhuoneen seinät ovat laatoitettu isoilla ja vaaleilla, usein valkoisilla, laatoilla. Lattiassa tummat, varsinkin harmaan eri sävyt ovat käytetyimpiä. Seinät ovat remonttikohteissa tyypillisesti yksiväriset, mutta myös koristeita, kuten tehostelaattoja, käytetään säännöllisesti. Kalusteiden suosikkiväri on edelleen valkoinen.

  Alakaapit varustetaan poikkeuksetta laatikoilla, jonne sijoitetaan vanhan kylpyhuoneen peilikaapin tavarat. Näin allaskaapin käyttö on monipuolisempaa sekä helpompaa ja tavarat ovat helposti saatavilla. Peilikaappi korvataan peilillä ja valaisimella. Yläosissa käytetään myös led-valoja.

  Suihkun vedet halutaan rajata suihkualtaan sijaan suihkukulmilla ja -seinillä. Monissa remonttikohteissa kylpyhuone on myös kodinhoitohuone, joten remonttisuunnittelussa huomioidaan lisäksi toimiva pyykkihuolto.

  Katso myös toteutuneiden kylpyhuoremonttiemme kuvia sekä hintoja!

 • Kuinka paljon kaappitiloja tarvitaan?

  Kaappitilat on hyvä miettiä etukäteen ja tässä autamme sinua etsimällä kompaktit kaappiratkaisut jo suunnitteluvaiheessa. Tärkeintä on, että kylpyhuoneestasi löytyy tarpeeksi tilaa välttämättömille tarvikkeille. Kun hammasharjoille on löytynyt paikka, voi miettiä mahtuuko likapyykkikorikin kylpyhuoneeseesi. Aina kannattaa myös pohtia voidaanko jotain turhaa jättää kokonaan pois.

 • Miten remonttiprosessi etenee Blosius-kylpyhuoneremonteissa?

  Projekti alkaa kotikäynnillä, jossa kartoitetaan kylpyhuone ja alkutilanne. Kylpyhuone mitataan, ja sen lisäksi tarkastetaan putkien ja sähköjen paikat, viemäröinti sekä talon muut tekniset ominaisuudet. Kotikäynti on myös ideointikäynti, edustajamme kuuntelee asiakkaan ajatukset ja pyrkii ymmärtämään tarpeet ja ehdottamaan parannuksia kokemuksensa ja näkemyksensä perusteella.

  Edustajamme suunnittelee saamiensa tietojen sekä havaintojensa perusteella remontin toteutuksen, sen tekniset ominaisuudet sekä visuaalisen ja toiminnallisen puolen asiakkaan toiveet huomioiden.

  Remonttisuunnitelma esitellään asiakkaalle kirjallisena toimintasuunnitelmana sekä rakenne-, mutta myös putki- ja sähkötöiden osalta. Lisäksi suunnitelma sisältää tarkat tiedot kalusteista ja laatoista sekä kiinteän kokonaishinnan. Tavallisesti materiaalivalinnat varmennetaan tarjouksen jälkeen vielä näyttelyissämme Helsingissä, Espoossa tai Vantaalla. Tämän jälkeen solmimme remonttisopimuksen ja sovimme toteutusajan.

  Kun remontin toteutus alkaa, Blosius huolehtii asbestikartoituksesta sekä valvonnasta yhteistyössä taloyhtiön kanssa. Huolehdimme, että sähkö- ja putkimiehet sekä tavaratoimitukset ovat oikeaan aikaan paikalla. Toteutusvaiheen kesto pyritään saamaan mahdollisimman lyhyeksi. Siksi yhdellä asentajalla on vain yksi kohde kerrallaan käynnissä, ja luvatussa aikataulussa pysytään. Lopuksi asentaja luovuttaa valmiin tilan asiakkaan käyttöön.

  Lue lisätietoja avaimet käteen kylpyhuoneremontistamme ja tilaa meidät ilmaiselle kotikäynnille!

 • Kuinka pitkät remonttialan toimitusajat ovat?

  Kodin remontointi toimii lyhyemmällä syklillä kuin esimerkiksi uudisrakentaminen. Toimitusajat vaihtelevat hieman vuodenaikojenkin mukaan, mutta usein remontti voidaan aloittaa kahden – kolmen viikon kuluttua ostopäätöksestä.

 • Mitkä asiat ovat asiakkaan vastuulla?

  Asiakkaamme saavat kauttamme miltei kaiken remonttiin liittyvän, mutta muutamat asiat ovat asiakkaan vastuulla:

  1. Remontista ilmoittaminen taloyhtiölle. Blosius toimittaa esitäytetyt mallit ja auttaa kaikissa kysymyksissä.
  2. Herkimpien tekstiilien, soittimien ja kirjahyllyjen suojaus muovilla tai lakanalla. Eteisen tai sopivan huoneen tyhjentäminen remonttitarvikkeille ja työvälineille. Pölytöntä remonttia ei ole. Blosius suojaa loput.