Usein kysytyt kysymykset

Blosiuksen maksuton remonttineuvonta 09 289 900

Askarruttaako sinua jokin asia remontoinnissa? Haluatko vinkkejä tai neuvoja? Blosiuksen maksuttomasta remonttineuvonnasta voit kysyä alan asiantuntijoilta mitä tahansa remontointiin liittyvää. Soita 09 289 900, tai lähetä yhteydenottopyyntö lomakkeen kautta.

Puhelinpalvelumme palvelee sinua arkisin klo 8–16.

Alla remonttineuvonnan suosituimpia kysymyksiä:

Mikä on yleisin syy remontoida kylpyhuonetta?

Tyypillisesti asiakkaamme haluavat muutoksia kylpyhuoneen värimaailmaan, toiminnallisuuteen, puhtauteen, säilytystilaan sekä valaistukseen.

Voiko kylpyhuoneremontin aikana asua huoneistossa?

Voi, vaikka suihku on pois käytöstä koko remontin ajan. Siitä huolimatta yhdeksän kymmenestä asiakkaastamme asuu kotona remontin ajan.

Kuinka kauan remontti kestää ammattilaisten toteuttamana, jos kohteessa ei ole kosteusvauriota?

Kylpyhuoneremontti kestää kolme viikkoa, saunalliset kohteet tehdään neljässä viikossa.

Kuinka paljon kosteusvaurion kuivattaminen tavallisesti kestää?

Kosteusvaurion kuivaaminen kestää tyypillisesti kahdesta kolmeen viikkoa. Koska kuivaamisen yhteydessä joudutaan toteuttamaan mittauksia, remontin valmistuminen viivästyy kaikkiaan kuukauden.

Kuinka paljon kylpyhuoneremontti maksaa esimerkiksi 80-luvun kerrostalossa, jossa ei ole löylyhuonetta?

Kuvaillun remontin suuruusluokka on noin 15 000 euroa käyttövalmiiksi rakennettuna, riippuen varustuksesta ja kalustuksesta.

Kuinka paljon rivitaloasunnon saunallisen kylpyhuoneen remontti maksaa, kun myös sauna uusitaan?

Saunan osuus remontissa on 5 000 euroa. Kokonaissumma on noin 20 000 euroa käyttövalmiiksi rakennettuna, riippuen varustuksesta ja kalustuksesta.

Miten märkätilojen remontointi on muuttunut viimeisten vuosien aikana?

Viime vuosina märkätilojen vastuukysymykset ovat korostuneet, mikä johtuu usein aiemmista kokemuksista. Mahdolliset virheet eivät ole ainoastaan kosmeettisia, vaan ne voivat aiheuttaa pahimmillaan sisäilmaongelmia ja homevaurioita.

Vastuuseen ja laatuun lisääntynyt panostus näkyy sekä etukäteissuunnitelmien hyväksyttämisenä taloyhtiöllä että valvonnan ammattimaistumisena. Asiakas saa kokeneelta remonttitoimittajalta päätöksenteon tueksi toteutuskelpoisen remonttisuunnitelman sekä yhteydenpidon taloyhtiön suuntaan remontin aikana.

Miltä tämän päivän remontoitu kylpyhuone näyttää?

Tyypillisesti valmiissa kylpyhuoneessa on lattialämmitys ja led-valaistus. Kylpyhuoneen seinät ovat laatoitettu isoilla ja vaaleilla, usein valkoisilla, laatoilla. Lattiassa tummat, varsinkin harmaan eri sävyt ovat käytetyimpiä. Seinät ovat remonttikohteissa tyypillisesti yksiväriset, mutta myös koristeita, kuten mosaiikkilaattoja, käytetään säännöllisesti. Kalusteiden suosikkiväri on edelleen valkoinen.

Alakaapit varustetaan poikkeuksetta laatikoilla, jonne sijoitetaan vanhan kylpyhuoneen peilikaapin tavarat. Näin allaskaapin käyttö on monipuolisempaa sekä helpompaa ja tavarat ovat helposti saatavilla. Peilikaappi korvataan peilillä ja valaisimella. Yläosissa käytetään myös led-valoja.

Suihkun vedet halutaan rajata suihkualtaan sijaan suihkukulmilla ja -seinillä. Monissa remonttikohteissa kylpyhuone on myös kodinhoitohuone, joten remonttisuunnittelussa huomioidaan lisäksi toimiva pyykkihuolto.

Miten remonttiprosessi etenee Blosius-kylpyhuoneremonteissa?

Projekti alkaa kotikäynnillä, jossa kartoitetaan kylpyhuone ja alkutilanne. Kylpyhuone mitataan, ja sen lisäksi tarkastetaan putkien ja sähköjen paikat, viemäröinti sekä talon muut tekniset ominaisuudet. Lisäksi kotikäynnin yhteydessä saadaan tärkeää tietoa asiakkaan toiveista ja ajatuksista toteutukseen liittyen. Edustajamme suunnittelee saamiensa tietojen sekä havaintojensa perusteella remontin toteutuksen, sen tekniset ominaisuudet sekä visuaalisen ja toiminnallisen puolen.

Remonttisuunnitelma esitellään asiakkaalle kirjallisena toimintasuunnitelmana sekä rakenne-, mutta myös putki- ja sähkötöiden osalta. Lisäksi suunnitelma sisältää tarkat tiedot kalusteista ja laatoista sekä kiinteän kokonaishinnan. Tavallisesti materiaalivalinnat varmennetaan tarjouksen jälkeen vielä näyttelyissämme Helsingissä, Espoossa tai Vantaalla. Tämän jälkeen solmimme remonttisopimuksen ja sovimme toteutusajan.

Kun remontin toteutus alkaa, Blosius huolehtii asbestikartoituksesta sekä valvonnasta yhteistyössä taloyhtiön kanssa. Huolehdimme, että sähkö- ja putkimiehet sekä tavaratoimitukset ovat oikeaan aikaan paikalla. Toteutusvaiheen kesto pyritään saamaan mahdollisimman lyhyeksi. Siksi yhdellä asentajalla on vain yksi kohde kerrallaan käynnissä, ja luvatussa aikataulussa pysytään. Lopuksi asentaja luovuttaa valmiin tilan asiakkaan käyttöön.

Kuinka pitkät remonttialan toimitusajat ovat?

Kodin remontointi toimii lyhyemmällä syklillä kuin esimerkiksi uudisrakentaminen. Toimitusajat vaihtelevat hieman vuodenaikojenkin mukaan, mutta usein remontti voidaan aloittaa kahden – kolmen viikon kuluttua ostopäätöksestä.

Mitkä asiat ovat asiakkaan vastuulla?

Asiakkaamme saavat kauttamme miltei kaiken remonttiin liittyvän, mutta muutamat asiat ovat asiakkaan vastuulla:

  • Remontista ilmoittaminen isännöitsijälle sekä naapureille. Blosius toimittaa esitäytetyt mallit.
  • Vesikatkon tilaaminen omalta huoltoyhtiöltä: aloituspäivänä kello 09:00-12:00.
  • Herkimpien tekstiilien, soittimien ja kirjahyllyjen suojaus muovilla tai lakanalla.
  • Eteisen tai sopivan huoneen tyhjentäminen remonttitarvikkeille ja työvälineille.
  • Taloyhtiön maksaessa osan remontista: summan ja laskutusosoitteen toimittaminen Blosiukselle. Useimmiten asunto-osakeyhtiö maksaa vesieristyksen. Osuudet vaihtelevat, mutta yleisin summa on 1000,- työ ja 500,- tarvikkeet, yhteensä 1500 €.
  • Isännöitsijän ohjeiden ja kysymysten välittäminen Blosiukselle.
Ota yhteyttä Tilaa maksuton ideakirja
X

Jätä tietosi niin soitamme sinulle!

Nimi(*)
Vaadittu kenttä

Puhelinnumero(*)
Vaadittu kenttä

Postinumero(*)
Vaadittu kenttä, vain numeroita

(*)
Invalid Input