"Paras aika arvioida remontin tarve on nyt."

Milloin kylpyhuone tai sauna pitää remontoida?

Vaikka taloyhtiösi tai kotitalosi vesijohdot ja viemäriputket olisivat vielä hyvässä kunnossa, voi kodin märkätiloissa olla jo korjauksen tai parannuksen tarpeessa olevia kohteita – riippuen elämisen, kulutuksen ja kulloinkin voimassa olleiden rakennusmääräysten vaikutuksista.

Vanhan kylpyhuoneen käyttöikä on 10-20 vuotta. Viemäreiden käyttöikä on 40-50 vuotta. Kun viemäreillä on käyttöikää jäljellä,  tai ne ovat helposti sukitettavissa, voidaan kylpyhuone remontoida. Uuden kylpyhuoneen käyttöikä on 20-40 vuotta.

1994

Asbesti

Ennen vuotta 1994 rakennetuissa märkätiloissa saattaa olla asbestia. Asbestikartoitus on tehtävä ennen purkutöihin ryhtymistä.

1999

Vedeneristys

Vedeneristys tuli pakolliseksi Suomessa vasta vuonna 1999. Tätä ennen eristeenä on käytetty pääasiassa kosteussivelyä, joka lyhensi märkätilojen teknistä käyttöikää 10-15 vuoteen. Blosius on vedeneristänyt kylpyhuoneet vuodesta 1995.

2009

Valvonta

Remonttien ilmoittaminen, valvonta ja dokumentointi alkoi vasta vuonna 2009 uuden asunto-osakeyhtiölain tultua voimaan. Ennen vuotta 2009 remontoiduista märkätiloista ei siksi löydy tietoja. Blosiuksen työt on valvottu vuodesta 1995.

Kylpyhuoneen käyttöikä

Kylpyhuoneremonttia suunnitellessa tilojen tyylikäs ulkonäkö ja viihtyvyys ovat aina tärkeitä, mutta vieläkin tärkeämpää on varmistaa, että perusparannukset arvioidaan ja tehdään ajoissa. Silloin kiinteistön arvo ja huoleton asuminen on taattu, eikä suuria ongelmia ja vahinkoja pääse kehittymään – etenkään siellä mihin paljaalla silmällä ei näe.

Märkätilan käyttöikä tarkoittaa rakenteen elinkaaren pituutta. Käyttöiän umpeutuminen tarkoittaa, että rakenne ei toimi enää luotettavasti. Arviot rakenteiden käyttöiästä perustuvat tutkimuksiin, selvityksiin ja käytännöstä saatuihin kokemuksiin

RAKENNE
IHANTEELLINEN KÄYTTÖIKÄ
Muovimatto, lattiassa
15–25 v.
Laatta ja kosteussulku, lattiassa
15–20 v.
Laatta ja massamainen vedeneriste, lattiassa
20–40 v.
Laatta ja kosteussulku, levyrakenteinen seinä
10–20 v.
Laatta ja kosteussulku, kiviainesrakenteinen seinä
12–24 v.
Laatta ja massamainen vedeneriste, seinässä
20–40 v.
Muovitapetti, seinässä
8–15 v.
Pesuhuoneen panelointi
8–20 v.
Saunan panelointi
10–30 v.

 

NÄIN ETENEE

Suomen luotetuin remontti

Olemme asiantuntijasi aloituksesta valmiiseen lopputulokseen.
Sinun tehtäväsi on päättää itsellesi sopiva budjetti ja avata ovesi.

Suunnittelukäynti kotonasi

Remontti suunnitellaan aina kunnostusta kaipaavassa pesuhuoneessa ja näin tulee  otettua huomioon kunkin kylpyhuoneen erityispiirteet. 

Kirjallinen tarjous

Tarjoamme avaimet käteen -periaatteella rakennus-, putki- ja sähkötyön lisäksi kaikki remontissa tarvittavat materiaalit kuten laatat, kalusteet ja hanat. 

Materiaalien valinta näyttelyssämme

Käymme näyttelyssämme yhdessä kanssasi tarjouksen läpi, päätämme materiaali- ja kalustevalinnat, sekä värimaailman ja valaistuksen.

Remontin valmistelu

Vastuullamme on varmistaa, että projekti etenee tehokkaasti ja ajallaan. Jos asut taloyhtiössä, ilmoitat remontista taloyhtiöllesi. Saat meiltä ilmoituksen liitteeksi kirjallisen työselostuksen ja autamme sinua kaikissa esiin nousevissa kysymyksissä.

Remontin toteutus

Remonttityömaa on aina suojattu, siisti ja järjestyksessä. Vastuuasentaja pitää jokaisen remonttiin liittyvän tahon ajan tasalla. Nimetty projektipäällikkö vastaa työn laadusta ja ratkoo tarittaessa rakenteisiin liittyvät yllätykset.

Mikä remontin onnistumisessa on tärkeintä?

1
Märkätilan vedenpitävyys
2
Toteutuksen varmuus
3
Valmiin tilan viihtyisyys ja toimivuus

Suomen luotetuin 25 vuoden kokemuksella.

+7600

TEHTYÄ REMONTTIA

+4300

WC-ISTUINTA

4 405 000

ASENNETTUA LAATTAA