Millaista arki remontin keskellä on?

Ota yhteyttäVaraa maksuton kotikäynti

Usein kysyttyä

Mikä on yleisin syy remontoida kylpyhuonetta?

Yleensä syy remontille on käyttöikänsä päähän tulleet rakenteet, kosteusvaurio tai rakennusvirhe. Tyypillisesti asiakkaamme haluavat välttää kalliit vauriot ja ovat liikkeellä hyvissä ajoin. Kun remonttipäätös on syntynyt, tavoitellaan muutoksia kylpyhuoneen värimaailmaan, toiminnallisuuteen, puhtauteen, säilytystilaan sekä valaistukseen.

Voiko kylpyhuoneremontin aikana asua huoneistossa?

Voi, vaikka suihku on pois käytöstä koko remontin ajan. Siitä huolimatta yhdeksän kymmenestä asiakkaastamme asuu kotona remontin ajan. Saat asiakkaanamme alennusta johtavan väistöasuntoja tarjoavan yrityksen asunnoista.

Kuinka kauan remontti kestää ammattilaisten toteuttamana, jos rakenteissa ei ole kosteusvaurioita?

Kylpyhuoneremontti kestää kolme viikkoa, saunalliset kohteet tehdään neljässä viikossa.

Kuinka kauan kosteusvaurion kuivattaminen tavallisesti kestää?

Kosteusvaurion kuivaaminen kestää tyypillisesti kolme viikkoa. Koska kuivaamisen yhteydessä joudutaan toteuttamaan mittauksia, remonttiin tulee usein kuukauden viivästys.

Mitkä ovat työajat?

Työaikaimme ovat arkisin 8:00-16:00. Toisinaan voi olla perusteltua tehdä pidempi tai lyhyempi päivä kun jokin materiaali jää kuivumaan ennen seuraavaa päivää.

Miten märkätilojen remontointi on muuttunut viimeisten vuosien aikana?

Viime vuosina märkätilojen vastuukysymykset ovat korostuneet, mikä johtuu usein aiemmista kokemuksista. Mahdolliset virheet eivät ole ainoastaan kosmeettisia, vaan ne voivat aiheuttaa pahimmillaan sisäilmaongelmia ja homevaurioita.

Vastuuseen ja laatuun lisääntynyt panostus näkyy sekä etukäteissuunnitelmien hyväksyttämisenä taloyhtiöllä että valvonnan ammattimaistumisena. Asiakas saa kokeneelta remonttitoimittajalta päätöksenteon tueksi toteutuskelpoisen remonttisuunnitelman sekä yhteydenpidon taloyhtiön suuntaan remontin aikana.

Miten isoa muutosta halutaan?

Remonttia suunniteltaessa on hyvä miettiä muutoksen laajuutta. Tehdäänkö rakenteellisia muutoksia kuten vaihdetaan perinteinen seinäelementti lasiseinään, tai siirretäänkö esimerkiksi lavuaarin tai varaajan paikkaa? Asennetaanko kokonaan uusi wc-istuin sellaiseen tilaan, jossa ei ole ollut aiemmin wc-istuinta. Riittääkö pintamateriaalien ja kalusteiden uusiminen, jossa kaikki pysyy kuitenkin nykyisillä paikoillaan?

Asiantuntijamme auttavat sinua arvioimaan muutosten kustannuksia ja lisäarvoa. Näin saat parhaan mahdollisen vastineen remonttiin investoidulle rahalle. Voit myös pyytää meidät ilmaiselle arviokäynnille!

Miltä tämän päivän remontoitu kylpyhuone näyttää?

Tyypillisesti valmiissa kylpyhuoneessa on lattialämmitys ja led-valaistus. Kylpyhuoneen seinät ovat laatoitettu isoilla ja vaaleilla, usein valkoisilla, laatoilla. Lattiassa tummat, varsinkin harmaan eri sävyt ovat käytetyimpiä. Seinät ovat remonttikohteissa tyypillisesti yksiväriset, mutta myös koristeita, kuten tehostelaattoja, käytetään säännöllisesti. Kalusteiden suosikkiväri on edelleen valkoinen.

Alakaapit varustetaan poikkeuksetta laatikoilla, jonne sijoitetaan vanhan kylpyhuoneen peilikaapin tavarat. Näin allaskaapin käyttö on monipuolisempaa sekä helpompaa ja tavarat ovat helposti saatavilla. Peilikaappi korvataan peilillä ja valaisimella. Yläosissa käytetään myös led-valoja.

Suihkun vedet halutaan rajata suihkualtaan sijaan suihkukulmilla ja -seinillä. Monissa remonttikohteissa kylpyhuone on myös kodinhoitohuone, joten remonttisuunnittelussa huomioidaan lisäksi toimiva pyykkihuolto.

Kuinka paljon kaappitiloja tarvitaan?

Säilytystilan tarve on hyvä miettiä etukäteen ja tässä autamme sinua etsimällä kompaktit kaappiratkaisut jo suunnitteluvaiheessa. Tärkeintä on, että kylpyhuoneestasi löytyy tarpeeksi tilaa välttämättömille tarvikkeille. Kun hammasharjoille on löytynyt paikka, voi miettiä mahtuuko likapyykkikorikin kylpyhuoneeseesi. Aina kannattaa myös pohtia voidaanko jotain turhaa jättää kokonaan pois.

Miten remonttiprosessi etenee Blosius-kylpyhuoneremonteissa?

Projekti alkaa kotikäynnillä, jossa kartoitetaan kylpyhuone ja alkutilanne. Kylpyhuone mitataan, ja sen lisäksi tarkastetaan putkien ja sähköjen paikat, viemäröinti sekä talon muut tekniset ominaisuudet. Kotikäynti on myös ideointikäynti, edustajamme kuuntelee asiakkaan ajatukset ja pyrkii ymmärtämään tarpeet ja ehdottamaan parannuksia kokemuksensa ja näkemyksensä perusteella.

Edustajamme suunnittelee saamiensa tietojen sekä havaintojensa perusteella remontin toteutuksen, sen tekniset ominaisuudet sekä visuaalisen ja toiminnallisen puolen asiakkaan toiveet huomioiden.

Remonttisuunnitelma esitellään asiakkaalle kirjallisena toimintasuunnitelmana sekä rakenne-, mutta myös putki- ja sähkötöiden osalta. Lisäksi suunnitelma sisältää tarkat tiedot kalusteista ja laatoista sekä kiinteän kokonaishinnan. Tavallisesti materiaalivalinnat varmennetaan tarjouksen jälkeen vielä näyttelyissämme Helsingissä, Espoossa tai Vantaalla. Tämän jälkeen solmimme remonttisopimuksen ja sovimme toteutusajan.

Kun remontin toteutus alkaa, Blosius huolehtii asbestikartoituksesta sekä valvonnasta yhteistyössä taloyhtiön kanssa. Huolehdimme, että sähkö- ja putkimiehet sekä tavaratoimitukset ovat oikeaan aikaan paikalla. Toteutusvaiheen kesto pyritään saamaan mahdollisimman lyhyeksi. Siksi yhdellä asentajalla on vain yksi kohde kerrallaan käynnissä, ja luvatussa aikataulussa pysytään. Lopuksi asentaja luovuttaa valmiin tilan asiakkaan käyttöön.

Lue lisätietoja avaimet käteen kylpyhuoneremontistamme ja tilaa meidät ilmaiselle kotikäynnille!

Kuinka pitkät remonttialan toimitusajat ovat?

Kodin remontointi toimii lyhyemmällä syklillä kuin esimerkiksi uudisrakentaminen. Toimitusajat vaihtelevat hieman vuodenaikojenkin mukaan, mutta usein remontti voidaan aloittaa kahden – kolmen viikon kuluttua ostopäätöksestä.

Mitkä asiat ovat asiakkaan vastuulla?

Asiakkaamme saavat kauttamme miltei kaiken remonttiin liittyvän, mutta muutamat asiat ovat asiakkaan vastuulla:

Remontista ilmoittaminen taloyhtiölle. Blosius toimittaa työselostuksen ja auttaa kaikissa kysymyksissä.

Herkimpien tekstiilien, soittimien ja kirjahyllyjen suojaus muovilla tai lakanalla. Eteisen tai sopivan huoneen tyhjentäminen remonttitarvikkeille ja työvälineille. Pölytöntä remonttia ei ole. Blosius suojaa loput.

Millainen takuu remontilla on?

Remonttityöllä on kahden vuoden takuu. Materiaalivalmistajilla saattaa olla pidempiä takuuaikoja ja ne ovat voimassa täysimääräisesti.

Milloin remontti laskutetaan?

Saat laskun remontin valmistuttua, jollei sopimuksessa ole muuta sovittu.

Saako remontista kotitalousvähennystä?

Kyllä. Rakennus-, putki- ja sähkötyö ovat kotitalousvähennyskelpoista. Osana remonttia tehty suunnittelu-, valvonta- sekä siivoustyö ovat myös kotitalousvähennyskelpoisia.

Talossamme on sukitettu viemärit. Voinko teettää kylpyhuoneremontin?

Kyllä. Sukitettu viemäri vastaa ominaisuuksiltaan pääosin uutta muoviviemäriä. Mahdolliset viemärimuutokset toteutetaan sukituksen liitosohjeen mukaisesti.

Talossamme on pinnoitetut käyttövesiputket. Voinko teettää kylpyhuoneremontin?

Kyllä. Pinnoitetut käyttövesiputket vastaavat pääosin uusia käyttövesiputkia. Mahdolliset muutokset pinnoitettuihin putkiin tehdään aina pintaputkilla, koska pinnoitettuja käyttövesiputkia ei saa juottaa.

Kuka remontin valvoo?

Taloyhtiöissä tyypillisesti taloyhtiön nimeämä valvoja. Omakotitaloissakin suosittelemme aina käyttämään sertifioitua märkätilatöiden valvojaa. Kylpyhuoneremontissa on katselmoitava purkutyö ja vedeneristys.

Millaisia sähkömääräyksiä liittyy remonttiin?

Märkätilaremontissa kaikki pistorasiat vikavirtasuojataan. Pistorasian vähimmäisetäisyys suihkusta on 1 metri mitattuna suihkupäästä.

Pistorasiaan ei tule virtaa, kun valot eivät ole päällä. Voiko asialle tehdä remontissa jotain?

Mikäli esimerkiksi peilikaapin pistorasiaan tulee virtaa vain valojen ollessa päällä, on pistorasia kytketty valoihin. Remontissa peilikaapille voidaan asentaa jatkuva virta, jolloin esimerkiksi sähköhammasharjaa voidaan ladata myös valojen ollessa pois päältä. Kysy asiasta lisää edustajaltamme.

Kylpyhuoneessani on vesikiertoinen lattialämmitys. Mitä pitää huomioida?

Nykymääräysten mukaan käyttövesikiertoon kytketty lattialämmitys on korvattava sähkötoimisella lattialämmityksellä. Käyttövesikiertoon voidaan kytkeä esimerkiksi rättipatteri. Lattialämmityskiertoon kytketyt lattialämmitykset voidaan usein säilyttää remontissa.

Kylpyhuoneeni ilmanvaihto on heikko. Mitä asialle voi tehdä?

Yleensä ongelma ei liity ilman poistoon, vaan korvausilman puutteeseen ja liian matalaan lämpötilaan. Märkätilaremontissa varmistetaan korvausilman tulo lyhentämällä märkätilan ovea, sekä usein lisäämällä lattialämmitys. Kerrostaloihin ei saa asentaa vedontehostimia. 

Takaisin alkuun

Lataa ilmainen Remonttiopas

Remonttioppaan avulla saat tietoa miten onnistunut kylpyhuoneremontti toteutetaan ja kerromme mitä sinun tulee ottaa huomioon ennen remonttia.

remonttioppaat-2

 

NÄIN ETENEE

Suomen luotetuin remontti

Olemme asiantuntijasi aloituksesta valmiiseen lopputulokseen.
Sinun tehtäväsi on päättää itsellesi sopiva budjetti ja avata ovesi.

Kotikäynti ja kartoitus

Kartoitamme ja suunnittelemme koko remontin kotikäynnillä, heti ensitapaamisella. Sen jälkeen saat realistisen suunnitelman, kattavasti eritellyn tarjouksen, työselostuksen ja 3D-mallin valmiista toteutuksesta. Maksutta ja sitoumuksetta, yleensä jo saman päivän aikana.

Materiaalien valinta myyntinäyttelyssä

Käymme yhdessä kanssasi tarjouksen läpi. Näyttelyssämme teemme kanssasi materiaali- ja kalustevalinnat, sekä varmistamme värimaailman yhteensopivuuden.

Remontin valmistelu

Meidän työmme on varmistaa, että projekti etenee tehokkaasti ja ajallaan. Jos asut taloyhtiössä, ilmoitat remontista taloyhtiöllesi jättämällä muutostyöilmoituksen. Saat meiltä työselostuksen ja autamme sinua kaikissa kysymyksissä.

Remontin toteutus

Työ tehdään aikataulun mukaisesti, tarkasti ja luotettavasti. Asentajasi ja projektipäällikkö vastaavat laadusta, ratkovat yllätykset ja pitävät sinut ajan tasalla työn etenemisestä.

Valmis remontti aikataulussa

Onneksi olkoon! Remonttisi valmistuu ajallaan ja sinä pääset nauttimaan työn lopputuloksesta.

Suovat_12a_Sanna_Karvinen_001

Kylpyhuoneremontit

Kannamme kokonaisvastuun kaikissa märkätilaremonteissa suunnittelusta toteutukseen.

Mare_takametsant14_005

Kosteusvauriot

Kaikki märkätilavahinkosaneerauksen palvelut yhdestä paikasta.

Maununnevant_2D18_002

Taloyhtiöt

Tyytyväiset osakkaat + hyvinvoiva taloyhtiö = arvokas kiinteistö