Kylpyhuoneen kalusteet: Näin valitset sopivat kalusteet remonttiin

Marko Määttä
Kirjoittaja Marko Määttä
Lukuaika 3 min
Feb 12, 2024 2:16:14 PM

Kylpyhuoneen kalusteet

Miksi valita sopivat kylpyhuonekalusteet on merkityksellistä?

On tärkeää valita sopivat kylpyhuonekalusteet remontin aikana, koska ne vaikuttavat sekä kylpyhuoneen toiminnallisuuteen että ulkonäköön. Oikeanlaiset kalusteet varmistavat, että kylpyhuone on käytännöllinen ja mukava käyttää. Ne myös luovat viihtyisän ja tyylikkään ilmeen koko tilaan. Siksi kannattaa panostaa aikaa ja vaivaa kalusteiden valintaan, jotta lopputulos vastaa omia tarpeita ja mieltymyksiä.

Toinen syy valita sopivat kylpyhuonekalusteet on niiden kestävyys ja pitkäikäisyys. Laadukkaat kalusteet kestävät paremmin kosteutta ja kulutusta, joten ne säilyvät hyvässä kunnossa pidempään. Tämä säästää rahaa ja vaivaa tulevaisuudessa, kun ei tarvitse uusia kalusteita jatkuvasti. Siksi kannattaa kiinnittää huomiota kalusteiden laatuun ja kestävyyteen ennen ostopäätöksen tekemistä.

Miten valita oikeat kylpyhuoneen kalusteet

Oikeiden kylpyhuoneen kalusteiden valitseminen voi tuntua haastavalta tehtävältä, mutta se on mahdollista seuraamalla muutamia vinkkejä. Ensinnäkin, määrittele omat tarpeesi ja budjettisi. Mitä toimintoja haluat kalusteiden tarjoavan? Kuinka paljon olet valmis käyttämään niihin rahaa? Kun tiedät omat tarpeesi ja rajasi, on helpompi löytää sopivat kalusteet.

Toiseksi, mittaa kylpyhuoneen tilat huolellisesti ennen kalusteiden valintaa. Tämä auttaa varmistamaan, että kalusteet mahtuvat hyvin tilaan eivätkä aiheuta ahtautta tai esteitä. Lisäksi, harkitse myös kylpyhuoneen ilmettä ja tyyliä. Valitse kalusteet, jotka sopivat sisustukseen ja luovat haluamasi tunnelman.

Lisäksi, tutustu erilaisiin kalustevaihtoehtoihin ja niiden ominaisuuksiin. Selvitä esimerkiksi millaisia säilytysratkaisuja eri kalusteet tarjoavat, millaisia materiaaleja ne ovat valmistettu ja millaisia värejä ja muotoja on saatavilla. Vertaile eri vaihtoehtoja huolellisesti ja punnitse niiden etuja ja haittoja ennen päätöksen tekemistä.

Lopuksi, osta kalusteet luotettavalta ja laadukkaalta valmistajalta. Tämä varmistaa, että saat kestävät ja hyvälaatuiset kalusteet. Tutustu valmistajan taustatietoihin, lue asiakasarvosteluita ja pyydä tarvittaessa lisätietoja ennen ostoa. Näin voit luottaa siihen, että kalusteet kestävät hyvin aikaa ja käyttöä.

Kylpyhuoneen kalusteiden valintakriteerit

Kylpyhuoneen kalusteita valittaessa on hyvä ottaa huomioon muutamia tärkeitä valintakriteerejä. Ensinnäkin, kalusteiden tulee olla käytännöllisiä ja tarjota tarvittava säilytystila. Mieti, kuinka paljon säilytystilaa tarvitset ja valitse kalusteet sen mukaan. Lisäksi, kalusteiden tulee olla helppo puhdistaa ja ylläpitää, jotta ne säilyvät hyvässä kunnossa pitkään.

Toiseksi, valitse kalusteet, jotka sopivat kylpyhuoneen tilaan ja tyyliin. Mittaa tilat huolellisesti ja valitse kalusteet, jotka mahtuvat hyvin tilaan ja luovat harmonisen kokonaisuuden sisustuksen kanssa. Lisäksi, harkitse kalusteiden materiaalia ja värejä. Valitse kestävät ja laadukkaat materiaalit sekä värit, jotka sopivat omaan tyyliisi.

Lopuksi, muista ottaa huomioon myös budjetti. Vertaile eri vaihtoehtoja ja hintoja ennen päätöksen tekemistä. Panosta tarvittaessa laatuun ja kestävyyteen, mutta muista myös pysyä budjetissa. Kylpyhuoneen kalusteet voivat olla merkittävä investointi, joten on tärkeää tehdä harkittu ja taloudellisesti järkevä päätös.

Suosituimmat kylpyhuoneen kalusteet

Kylpyhuoneen kalusteiden suosio vaihtelee vuosittain, mutta joitakin suosittuja vaihtoehtoja ovat esimerkiksi allaskaapit, peilikaapit, suihkukaapit ja hyllyt. Allaskaapit tarjoavat kätevän säilytystilan pesualtaan ympärillä ja peilikaapit tarjoavat lisää säilytystilaa sekä peilin kätevän sijainnin. Suihkukaapeissa on usein integroitu suihku ja ne tarjoavat yksityisyyttä suihkun aikana. Hyllyt puolestaan tarjoavat avointa säilytystilaa esimerkiksi pyyhkeille ja kylpytuotteille.

Suosituimmat kylpyhuoneen kalusteet vaihtelevat myös materiaalien suhteen. Nykyään suositaan usein kestäviä ja helppohoitoisia materiaaleja, kuten laminaattia, lasia ja terästä. Nämä materiaalit kestävät hyvin kosteutta ja ovat helppoja puhdistaa. Lisäksi, suosittuja värejä ovat esimerkiksi valkoinen, harmaa ja musta, jotka luovat tyylikkään ja ajattoman ilmeen kylpyhuoneeseen.

Kylpyhuoneen kalusteiden yhteensovittaminen sisustukseen

Kylpyhuoneen kalusteiden yhteensovittaminen sisustukseen on tärkeää, jotta saavutetaan harmoninen ja tasapainoinen kokonaisuus. Ensinnäkin, harkitse kylpyhuoneen yleistä tyyliä ja värimaailmaa. Valitse kalusteet, jotka sopivat tyyliin ja luo haluamasi tunnelman. Esimerkiksi moderniin kylpyhuoneeseen voi valita minimalistisia ja linjakkaasti muotoiltuja kalusteita, kun taas klassiseen tyyliin sopii paremmin perinteisemmät ja koristeellisemmat kalusteet.

Toiseksi, harkitse kalusteiden materiaalin ja värin yhdistämistä muihin kylpyhuoneen elementteihin, kuten seinä- ja lattiapintoihin. Valitse kalusteiden materiaali ja väri, jotka sopivat hyvin yhteen muiden pintojen kanssa. Esimerkiksi jos kylpyhuoneessa on valkoiset laatta- ja seinäpinnat, voi valita valkoiset tai vaaleat kalusteet, jotka sulautuvat saumattomasti ympäristöön.

Lisäksi, harkitse myös kalusteiden muotoja ja kokoja. Valitse kalusteet, joiden muodot ja koot sopivat hyvin tilaan ja luovat tasapainoa sisustukseen. Esimerkiksi pienessä kylpyhuoneessa voi valita kompakteja ja tilaa säästäviä kalusteita, kun taas suuressa kylpyhuoneessa voi käyttää suurempia ja näyttävämpiä kalusteita.

Kokonaisuuden viimeistelemiseksi, harkitse myös kylpyhuoneen valaistusta ja pientä sisustusta. Valitse sopiva valaistus, joka korostaa kalusteiden kauneutta ja luo miellyttävän valaistuksen koko tilaan. Lisäksi, voit lisätä pieniä sisustuselementtejä, kuten koriste-esineitä, kasveja tai värikkäitä pyyhkeitä, jotka tuovat persoonallisuutta ja viihtyisyyttä kylpyhuoneeseen.

Ei vielä kommentoitu

Kerro mitä mieltä olet?