Kylpyhuoneremontin aikainen asuminen: Vinkit mukavaan arkeen remontin keskellä

Henna Ålander
Kirjoittaja Henna Ålander
Lukuaika 2 min
Feb 25, 2024 8:21:56 PM

Kylpyhuoneremontin aikana kotona asuminen voi olla haastavaa, mutta oikeilla vinkeillä arki sujuu mukavasti remontin keskellä.

Mitä huomioida ennen remontin alkua

Ennen kylpyhuoneremontin alkua on tärkeää huomioida muutamia asioita. Ensinnäkin, varmista että sinulla on suunnitelma valmiina remontin etenemistä varten. Tarkista myös remontin kesto ja varaudu siihen, että saattaa tulla odottamattomia viivästyksiä. Lisäksi, varmista että sinulla on tarvittavat luvat ja että tiedät remontin vaikutukset asumiseen, kuten mahdolliset vedenkatkot tai meluhaitat.

Toinen tärkeä asia on valmistautua remontin aiheuttamaan sotkuun. Suojaa huonekalut ja pinnat, jotta ne eivät vahingoitu remontin aikana. Lisäksi, kannattaa miettiä etukäteen minne siirrät tavarat ja miten järjestät tilat väliaikaisesti remontin ajaksi. Näin voit helpottaa arkea remontin keskellä.

Väliaikaiset tilajärjestelyt asumisen helpottamiseksi

Kun kotona asutaan kylpyhuoneremontin aikana, väliaikaiset tilajärjestelyt voivat auttaa arjen sujumisessa. Jos kylpyhuone ei ole käytössä remontin aikana, kannattaa järjestää tilapäinen peseytymispaikka. Voit esimerkiksi hyödyntää keittiön tai saunan tiloja peseytymiseen.

Lisäksi, mieti miten järjestät tilapäisen wc-tilan. Voit esimerkiksi hankkia kemiallisen wc:n tai sopivan tilapäisen wc-istuimen. Huomioi myös, että remontin aikana saattaa olla rajoituksia veden käytössä, joten varaudu siihen esimerkiksi varaamalla riittävästi vettä etukäteen.

Väliaikaiset tilajärjestelyt voivat helpottaa asumista remontin aikana ja varmistaa, että päivittäiset toiminnot sujuvat mahdollisimman vaivattomasti.

Kuinka säilyttää hygienia remontin aikana

Remontin aikana hygienian säilyttäminen voi olla haastavaa, mutta mahdollista. Varmista ensinnäkin, että sinulla on riittävästi puhdasta vettä käytettävissä esimerkiksi juomista, ruoanlaittoa ja peseytymistä varten.

Käytä tarvittaessa kertakäyttöastioita ruoanlaitossa ja suojaa ruokatarvikkeet hyvin, jotta ne eivät pääse likaantumaan remontin pölystä. Pidä myös huolta käsihygieniasta ja pese kädet säännöllisesti saippualla ja vedellä.

Jos kylpyhuone ei ole käytössä remontin aikana, varmista että sinulla on toimiva tilapäinen peseytymispaikka, jossa voit huolehtia hygieniasta. Pidä myös huoli siitä, että tilapäiset wc-tilat ovat puhtaat ja hygieeniset.

Kun panostat hygieniaan remontin aikana, voit varmistaa terveellisen ja mukavan asumisen remontin keskellä.

Ajanhallinta ja kommunikaatio remontin edetessä

Remontin aikana ajanhallinta ja kommunikaatio ovat tärkeitä tekijöitä. Sovi remontin tekijän kanssa selkeät aikataulut ja varmista, että tiedät milloin remontti alkaa ja kuinka kauan se kestää. Näin voit suunnitella arkesi remontin ympärille.

Lisäksi, pidä säännöllisesti yhteyttä remontin tekijään ja keskustele remontin etenemisestä. Jos huomaat jotain, mikä huolestuttaa tai häiritsee, ota rohkeasti yhteyttä ja keskustele asiasta. Hyvä kommunikaatio auttaa varmistamaan, että remontti etenee sujuvasti ja että mahdolliset ongelmat voidaan ratkaista nopeasti.

Ajanhallinnan ja kommunikaation avulla voit vähentää stressiä ja varmistaa, että remontti sujuu mahdollisimman mutkattomasti.

Vinkkejä rentoutumiseen ja stressinhallintaan

Kylpyhuoneremontin aikana voi tulla stressaavia hetkiä, mutta on tärkeää muistaa myös rentoutua ja huolehtia omasta hyvinvoinnista. Tässä muutamia vinkkejä rentoutumiseen ja stressinhallintaan remontin keskellä:

- Luo rutiineja ja pidä kiinni niistä. Esimerkiksi säännöllinen liikunta ja rentoutushetket voivat auttaa lievittämään stressiä.

- Pyri pitämään yhteyttä ystäviin ja perheenjäseniin. Jaa tunteitasi ja huolia muiden kanssa, jotta et koe remonttia yksin.

- Löydä keinoja rentoutumiseen, kuten lukeminen, musiikin kuuntelu tai meditointi. Näin voit hetkeksi irrottautua remontin aiheuttamasta stressistä.

- Muista myös palkita itsesi pienillä iloilla. Esimerkiksi käy kahvilassa tai lempiravintolassa, kun remontti on valmis.

Näiden vinkkien avulla voit pitää huolta omasta hyvinvoinnistasi ja selviytyä remontin aiheuttamasta stressistä.

Ei vielä kommentoitu

Kerro mitä mieltä olet?