Urakoitsijan valinta vinkit: näin löydät sopivan tekijän

Henna Ålander
Kirjoittaja Henna Ålander
Lukuaika 1 min
Jan 26, 2024 3:29:36 PM

Lue vinkkimme ja opi valitsemaan sopiva urakoitsija avaimet käteen -projektillesi.

Selvitä tarpeesi ja tavoitteesi

Ennen kuin valitset avaimet käteen urakoitsijaa, on tärkeää selvittää tarpeesi ja tavoitteesi. Mieti, mitä haluat saavuttaa projektillasi ja millaisia vaatimuksia sinulla on. Onko kyseessä remontti, uudisrakentaminen vai muu rakennusprojekti? Kirjaa ylös tarpeesi ja tavoitteesi, jotta voit vertailla urakoitsijoiden tarjouksia ja valita sopivan tekijän.

Tutustu urakoitsijan kokemukseen ja referensseihin

Hyvän urakoitsijan valitsemiseksi on tärkeää tutustua heidän kokemukseensa ja referensseihinsä. Selvitä, kuinka pitkään urakoitsija on toiminut alalla ja mitä projekteja he ovat aiemmin toteuttaneet. Pyydä urakoitsijalta referenssejä ja ota yhteyttä aiempiin asiakkaisiin saadaksesi lisätietoa heidän työn laadusta ja luotettavuudestaan. Tutustu myös urakoitsijan mahdollisiin sertifikaatteihin ja pätevyyksiin, jotka osoittavat heidän ammattitaitonsa ja osaamisensa.

Vertaile tarjouksia ja hintoja

Kun olet selvittänyt tarpeesi ja tavoitteesi sekä tutustunut urakoitsijoiden kokemukseen, on aika vertailla tarjouksia ja hintoja. Pyydä urakoitsijoilta kirjallisia tarjouksia, jotka sisältävät yksityiskohtaisen kustannusarvion projektista. Vertaile tarjouksia huolellisesti ja kiinnitä erityistä huomiota työn laatuun, aikatauluun ja materiaaleihin. Muista myös selvittää, sisältyvätkö tarjoukseen kaikki tarvittavat työt ja palvelut. Vertailun avulla voit valita sopivan urakoitsijan, joka tarjoaa hyvän hinta-laatusuhteen.

Tarkista urakoitsijan luotettavuus ja lupa-asiat

Ennen lopullisen päätöksen tekemistä on tärkeää tarkistaa urakoitsijan luotettavuus ja lupa-asiat. Selvitä, onko urakoitsijalla voimassa oleva vastuuvakuutus ja työtapaturmavakuutus. Tarkista myös, että urakoitsija noudattaa kaikkia tarvittavia lupa- ja ilmoitusvelvollisuuksia. Voit tarkistaa urakoitsijan luotettavuuden esimerkiksi tutkimalla heidän rekisteröintitietojaan ja mahdollisia aiempia riita-asioita. Älä epäröi kysyä urakoitsijalta lisätietoja näistä asioista, sillä luotettava urakoitsija on avoin ja valmis vastaamaan kysymyksiisi.

Tee lopullinen päätös ja solmi sopimus

Kun olet vertaillut tarjouksia, tutkinut urakoitsijan taustaa ja tarkistanut heidän luotettavuutensa, on aika tehdä lopullinen päätös ja solmia sopimus. Varmista, että sopimus sisältää kaikki oleelliset tiedot, kuten työn laajuuden, aikataulun, hintaehdot, maksuehdot ja mahdolliset lisätyöt. Tarkista myös, että sopimuksessa on maininta siitä, että urakoitsija noudattaa kaikkia voimassa olevia lakeja ja määräyksiä. Ennen sopimuksen allekirjoittamista kannattaa vielä kerran käydä läpi kaikki keskeiset kohdat ja varmistaa, että olet tyytyväinen valintaasi. Kun sopimus on solmittu, voit aloittaa avaimet käteen -projektisi luottavaisin mielin.

Ei vielä kommentoitu

Kerro mitä mieltä olet?