Kokemuksia ja näkökulmia

Kylpyhuoneremontin vaiheet – vanhasta uutta vaihe vaiheelta


Kylpyhuoneremontti kestää keskimäärin kolme viikkoa ja saunallisen tilan remontointiin kuluu noin kuukauden päivät. Huolellisesti suunniteltu ja aikataulutettu remontti etenee jouhevasti alusta loppuun saakka. Kun työmaalla ahkeroi toisilleen tuttu trio – asentaja sekä putki- ja sähkömies – yhteistyö on saumatonta ja oikeat henkilöt ovat paikalla oikeaan aikaan.

_sg21623d

 

1. Ennalta sovittuna remontin aloituspäivänä asentaja ottaa vastuun remontista. Asiakas ja asentaja sopivat esimerkiksi päivittäiset työajat, kuten sen, sopiiko perheen arkeen aloittaa työt aamulla klo 7 vai klo 8.
 
2. Remontti aloitetaan suojaustöillä. Tarpeelliset kulkuväylät ja varastointitilat suojataan ja suojauksen tekemisessä huomioidaan asunnon muut tilat sekä perheen arjen sujuminen remontin aikana.
 
3. Kylpyhuoneen purkaminen alkaa vesikalusteista. Asunnossa on vesikatko sen aikaa, että putkimies on irrottanut vesikalusteet.  

4. Kylpyhuoneen pinnat puretaan. Tämä vaihe kestää kahdesta neljään päivää ja on remontin kovaäänisin ja sotkuisin osuus. Purun aikana ja sen jälkeen selviää, missä kunnossa rakenteet ovat eli päästäänkö töitä jatkamaan saman tien vai pitääkö rakenteita uusia tai kuivattaa.
 
5. Valvoja tekee purkukatselmuksen.
 
6. Jos rakenteet ovat kunnossa, päästään purun jälkeen aloittamaan jälleenrakentaminen. Pohjatöiden jälkeen tehdään vesieristys, jonka valvoja tulee tarkistamaan.

7. Pintamateriaalit eli laatat ja paneelit asennetaan paikoilleen.
 
8. Kylpyhuoneen kalusteet asennetaan omille paikoilleen. Asentaja käy asiakkaan kanssa läpi, mihin pyyhekoukut, vessapaperitelineet jne. sijoitellaan.

9. Asentaja siivoaa tilan harjapuhtaaksi ja käy remontoidun kylpyhuoneen läpi asiakkaan kanssa. Usein myös valvoja osallistuu katselmukseen. Asentaja täyttää tilasta luovutuslomakkeen, jonka asiakas allekirjoittaa.
 
10. Asiakas viimeistelee kylpyhuoneen siivouksen ja palauttaa omat tavaransa kaappeihin ja laatikoihin. Arki uudessa kylpyhuoneessa voi alkaa.

 

t6213456x