Kokemuksia ja näkökulmia

Kylpyhuoneremontti Espoo – Arjen luksusta

Korona-ajan kotoilu sai nelihenkisen perheen kaipaamaan kylpylöitä ja lomatunnelmaa. Koska kotoa ei päässyt reissuun, päätti perhe pistää kylpytilansa uusiksi, jotta arjessa olisi runsaasti käytännöllisyyttä ja ripaus luksusta.

Selkänuotankj_5C_001

Remonttitarve

Vuonna 2005 rakennetun paritalon kodinhoito- ja kylpyhuone eivät kaivanneet kiireellistä remonttia, sillä tilojen yleiskunto oli hyvä. Toiminnallisuuden osalta tilat eivät kuitenkaan vastanneet perheen tarpeisiin: kodinhoitohuone oli heidän näkökulmastaan tehoton eikä pikkuvessassa ollutta suihkua käyttänyt kukaan.

 – Olemme asuneet tässä kodissa viitisen vuotta ja huomanneet, mikä tiloissa toimii meidän arjessamme ja mikä ei. Remontilla halusimme parantaa vessan, kodinhoitohuoneen sekä kylpytilojen toiminnallisuutta. Lisäksi kaipasimme korona-arkeen luksusta, perheen isä linjaa.

 

Tarjouspyyntö ja suunnittelu

Blosius oli perheelle tuttu, sillä heidän lähisukulaisensa oli teettänyt kylpyhuoneremonttinsa yrityksellä. Perhe pyysi kuitenkin tarjouksia muiltakin remonttifirmoilta, jotta projektin kustannuksia ja vaihtoehtoja olisi helpompi hahmottaa.

 – Blosiuksen tarjous oli kaikkein konkreettisin. Sen mukana tuli havainnekuvat ja piirustukset, joiden pohjalta meidän oli helppo lähteä viemään eteenpäin ajatuksiamme, jotka tarjouspyyntövaiheessa olivat vielä melko epätarkkoja, perheen isä muistelee.

Kun perhe päätti lähteä toteuttamaan urakkaa Blosiuksen kanssa, viilattiin suunnitelmat kuntoon yhdessä Timo Pirttikosken kanssa. Perhe kiittelee Blosiusta siitä, että yritys tuntui ottavan alun epätarkatkin muutosajatukset tosissaan.

 – Timo osasi lukea tarpeemme ja jaksoi päivittää havainnekuvia aina, kun teimme jotakin muutoksia suunnitelmiin. Hän kertoi oman näkemyksensä ratkaisuihin, muttei tuputtanut meille mitään.

Pikkuvessan, kodinhoitohuoneen, kylpyhuoneen ja saunan kattava suunnitelma eli jonkin verran vielä remontin keskelläkin. Kaluste- ja materiaalivalintoja tarkennettiin pitkin matkaa, jotta kokonaisuudesta saatiin mahdollisimman hyvä.

 – Esimerkiksi kodinhoitohuoneen kattoa saatiin yllättäen korotettua 30 senttimetriä, mikä vaikutti tietenkin merkittävästi siihen, millaiset kaapistot tilaan hankittiin.

Selkänuotankj_5C_003

 

 

Remontin aikataulu

Remontti toteutettiin avaimet käteen -periaatteella. Perhe pystyi asumaan kotona koko remontin ajan, sillä yläkerran wc ja suihku riittivät remonttiviikkojen perustarpeisiin.

 – Viestintä oli toimivaa. Kun urakoitsija, projektikoordinaattori ja myyjä tietävät toisensa, asiakkaan ei tarvitse toimia välikätenä ja soitella eri henkilöille, perheen isä kertoo.

Remontin osalta aikataulu piti hyvin eikä matkaan mahtunut suuria yllätyksiä. Tavarantoimituksia jouduttiin kuitenkin odottelemaan hieman, minkä takia kokonaisuus valmistui asteittain.

 – Alun perin suunnittelimme remonttia jo joulua edeltävään aikaan. Matalamman sesongin takia saimme kuitenkin niin hyvän tarjouksen alkuvuodesta alkaneelle remontille, että olimme valmiit lykkäämään aloitusta.


Lopputulos

Arki uusitussa alakerrassa on perheen kokemusten mukaan huomattavasti parempaa kuin aiemmin. Nyt kodinhoitohuoneessa on riittävästi säilytystilaa nelihenkisen perheen tarpeisiin ja alakerran vessa tarjoaa hyvät meikkauspuitteet perheen naisväelle.

 – Mahdumme kylpyhuoneeseen ja saunaan koko perheellä. Lapset kylpevät porealtaassa ja aikuiset nauttivat uuden kiukaan löylyistä. Perjantain lenkkisauna ja lauantai-illan löylyt muodostuvat rutiineiksi, kun saunomismukavuus on lisääntynyt, perheen isä veikkaa.

Hän kokee, että remonttiin sijoitetut rahat parantavat viihtyisyyttä ja nostavat asunnon arvoa. Vaikka remontille ei ollut akuuttia tarvetta, nostivat huolellinen suunnittelu ja hyvin toteutettu remontti arjen uudelle tasolle.

 – Päätöstä tehdessämme mietimme, mikä vaikuttaa meidän elämänlaatuumme positiivisesti. Elämässä voi aina tapahtua kaikenlaista yllättävää, joten koimme tärkeäksi, että teemme asioita, joista voimme nauttia tässä ja nyt.