Kokemuksia ja näkökulmia

Kylpyhuoneremontti Espoo – Balilainen kotikylpylä houkuttelee rentoutumaan


Onnistunut kylpyhuoneremontti voi jopa muuttaa perheen arkirutiineja. Espoolaisen Helinä Häkkänen-Nyholmin kotona saunotaan ja kylvetään nykyään lähes päivittäin, koska tammikuussa valmistunut kotikylpylä on niin mieluinen.

Kuhatie_21A-blosius-3

Moni kylpyhuoneremontti saa alkusysäyksensä linjasaneerauksen tai muun korjaustarpeen myötä. Näin kävi myös espoolaisen Helinä Häkkänen-Nyholmin kotona, sillä taloyhtiö teetti Raksystemsillä kuntotarkastuksen kolmisen vuotta sitten ja kylpyhuoneiden korjaustakarajaksi asetettiin vuosi 2026. 

– Muutimme tähän asuntoon vuonna 2010 ja kylpyhuoneen uusiminen on ollut mielessä siitä asti. Kunnostimme kotia ensin muilta osin, mutta kuntotarkastuksen myötä kylpyhuoneremontti tuli hiljalleen ajankohtaiseksi, kertoo Helinä Häkkänen-Nyholm. 

Kuhatie_21A-blosius-5

Koska tiedossa ei ollut sopivaa remonttifirmaa, Häkkänen-Nyholm aloitti oikeiden tekijöiden etsinnän Googlen avulla. Lopulta tarjoukset pyydettiin kolmelta yritykseltä. 

– Vaikka Blosiuksen tarjous pärjäsi muihin verrattuna myös hinnassa, tärkein valintaperuste oli suunnitelma ja etenkin suunnittelija Maria Palin, Helinä Häkkänen-Nyholm summaa. 

Maria Palinin kanssa perhe koki heti löytävänsä yhteisen sävelen. Palin ymmärsi balilaisesta kotikylpylästä haaveilevia asukkaita ja oli riittävän suorasanainen ja selkeä, jotta kokonaisuudesta saatiin toimiva. 

– Halusimme löytää sellaisen tekijän, jolle voimme surutta jättää remontin, sillä tarkoituksemme oli viettää remonttiin käytettävä aika Aasiassa. Marian kanssa tuli heti sellainen olo, että häneen voi luottaa. Hän tavoitti makumaailmamme ja osasi kyseenalaistaa oikeita asioita.

Kuhatie_21A-blosius-4
 

Suunnitelmat laadittiin loka-marraskuussa ja ennen Häkkänen-Nyholmien matkaa käytiin vielä läpi, että kaikki on kohdallaan. Perheen lähdettyä kohti Aasiaa Blosiuksen tiimi otti kodin haltuunsa ja alkoi muuttaa suomalaista kylpyhuonetta balilaiseksi kotikylpyläksi. 

– Kaikki sujui todella hyvin ja me saimme lomailla rennoin mielin. Maria oli meihin yhteydessä vain pari kertaa koko remontin aikana. Olimme antaneet hänelle vapaat kädet tehdä ratkaisuja myös ilman meitä, jos tilanne niin vaatii. 

Tilaan tuotiin balilaista tunnelmaa beigen ja hiekan sävyillä sekä Balilta tuoduilla kivialtailla. Myös tiikkinen pöytätaso on peräisin Balilta, ja viimeisen silauksen kaakkoisaasialaiseen kotikylpylään antavat puupaneelit, joissa on veistoksia. 

– Nyt kylpyhuone näyttää juuri siltä kuin olimme haaveilleet. Se on rauhallinen ja rentouttava paikka, jossa ei ole mitään ylimääräistä. Sinne saa balilaista tunnelmaa esimerkiksi vetämällä veistospaneelit esiin, mutta kokonaisuuden voi pitää myös hyvin neutraalina, Helinä Häkkänen-Nyholm kuvailee.

Kuhatie_21A-blosius-2

 Arki uusitussa kylpyhuoneessa on selkeästi erilaista kuin aiemmin, sillä nyt Häkkänen-Nyholmien perhe saunoo ja kylpee päivittäin. Aikaisemmin saunaa käytettiin lähinnä varastona. 

– Olemme todella tyytyväisiä kokonaisuuteen. Tärkeintä oli, että luotin intuitioon firman valitsemisessa, Helinä Häkkänen-Nyholm summaa.