Kokemuksia ja näkökulmia

Kylpyhuoneremontti Espoo –Huolellisen vertailun täydellinen lopputulos


Paritalon yläkerrassa sijaitsevat kylpyhuone ja sauna remontoitiin tyylikkäiksi ja värimaailmaltaan maanläheisiksi. Nyt saunominen ja suihkussa käyminen tuovat luksusta arkeen.
Onko kylpyhuoneremontti teillä ajankohtainen? Pyydä meidät ilmaiselle kotikäynnille tai tutustu kylpyhuoneremonttiimme.

Remonttitarve

Kun Jari Kauppi perheineen osti 124-neliöisen paritaloasunnon Espoosta vuonna 2014, oli tiedossa, että tulevat vuodet kuluvat asuntoa remontoidessa. Tarkoituksena oli uudistaa koko asunto ja tehdä siitä modernimpi ja perheen tyyliä ja tarpeita paremmin vastaava. Remontit etenivät pala palalta vuosien mittaan: pinnat maalattiin, lattiat uusittiin, keittiö remontoitiin, alakerran kylpyhuone ja yläkerran kodinhoitohuone uudistettiin.

– Viimeisenä vuorossa olivat yläkerran kylpyhuone ja sauna. Ne olivat tyyliltään ihan muuta kuin mistä me pidämme, aina saunoessamme keskustelimme siitä, miten tilat eivät ole sellaiset kuin haluaisimme. Tahdoimme modernin, tyylikkään yksinkertaisen ja värimaailmaltaan maanläheisen tilan, joka on remontoitu laadukkailla materiaaleilla ja ammattitaidolla, Jari kuvailee.

Kilpailutus

Käyttökokemuksen kautta oli tiedossa, että kylpyhuoneen lattian kallistukset olivat pielessä. Niiden korjaamiseen sekä parin muunkin rakennusvirheen kuntoon saamiseen varauduttiin jo tarjouspyyntöjä lähetettäessä.

– Kilpailutimme remonttifirmoja varsin laajasti loppuvuodesta 2021. Saimme useita asiallisia tarjouksia, niitä tutkiessa iski halu käynnistää remontti mahdollisimman pian ja saada se valmiiksi jo ennen kesää. Tästä johtuen osa yrityksistä putosi pois kilpailusta, koska tilauskirjat olivat kevään osalta jo täynnä tai aikataulu ei muuten osunut yksiin meidän tavoitteiden kanssa.

Jari vertaili saamiaan tarjouksia huolella ja taulukoi kustannusarvioita ja tarjousten sisältöjä, jotta päätös olisi varmasti oikea. Tarjousten vertailu osoittautui varsin työlääksi projektiksi, sillä yritykset tekevät tarjoukset omilla sapluunoillaan. Tästä johtuen asiakkaaksi aikova joutuu tekemään runsaasti työtä saadakseen selville, mistä esimerkiksi hintaerot johtuvat, ja varmistaakseen kaiken olevan huomioitu. Osassa tarjouksista tiedot olivat tarkasti näkyvissä, osaan yrityksistä piti olla useita kertoja yhteydessä, jotta selvisi, mitä kaikkea kokonaisuus todella sisältää.

– Pitkällisen vertailun jälkeen valitsimme Blosiuksen, heidän tarjous ei ollut halvin muttei kalleinkaan. Valintaamme vaikutti tarjouksen yksityiskohtaisuus ja myyjän pitkä kokemus remonttien suunnittelemisesta. Hän sanoi etukäteen ja suoraan, mitä asioita pitää huomioida ja mitä hän ei suosittele, perustellusti. Lisäksi hän ajatteli asioita asiakkaan kannalta suositellessaan esimerkiksi hankkimaan tietyt kylpyhuoneen varusteet itse, koska kuluttajana niistä saa parempia tarjouksia liikkeistä, Kauppi kiittelee. 

Suunnittelu

Koska perhe oli asunut tässä kodissa jo useita vuosia, oli mielikuva remontoidusta kylpyhuoneesta ja saunasta ehtinyt hioutua varsin valmiiksi. Toivelistalla oli avara, yksinkertainen, tyylikäs ja värimaailmaltaan rauhallinen kokonaisuus. Laatu ja tyyli haluttiin yhtenäiseksi hanoista ja kalusteista alkaen.

– Tiesimme etukäteen, että tämä on koko kodin remonteista kallein, joten halusimme tehdä sen huolella ja laatu edellä. Uusittujen tilojen kanssa pitää kuitenkin elää ainakin parikymmentä vuotta tai ainakin niin kauan, kuin tässä asumme, Kauppi pohtii.

Suunnitteluvaihe oli varsin pitkä, ja Blosiuksen myyjän kanssa kartoitettiin useita eri vaihtoehtoja muun muassa materiaalien suhteen. Perhe kävi katselemassa laattoja, peilejä ja allaskalusteita myös omatoimisesti ja päätti lopulta hankkia ne itse Laattapisteen valikoimasta.

– Varmistimme toki, että ne soveltuvat tilaan ja niille valituille paikoille. Lattia- ja seinälaattoja sekä allaskalusteita lukuun ottamatta materiaalit tulivat Blosiuksen kautta.

Remontin toteutus

Perhe asui kotona koko remontin ajan, minkä mahdollisti alakerran kylpyhuone. Yhteiselo remontoinnin keskellä sujui hyvin, eikä remontista aiheutunut valtavasti meluakaan kuin ensimmäisellä viikolla. Asentajat siivosivat jälkensä aina päivän päätteeksi, joten perheelle ei koitunut remontista ylimääräistä työtä. Meidät pidettiin myös hyvin ajan tasalla siitä, mitä remontissa olisi seuraavaksi tulossa.

– Kokonaisuudessaan remontti meni huomattavasti paremmin ja kivuttomammin kuin osasimme odottaa. Tuttavilta olimme kuulleet kauhutarinoita remonteista, mutta meidän kohdalla eteen ei tullut yllätyksiä ja taloyhtiön rakennusaikaisten virheiden korjaaminenkin pidensi remonttia vain noin päivällä, Jari kertoo.

Remontti valmistui neljässä viikossa, ja perhe pääsi nauttimaan uusista tiloista pääsiäisenä. Laudemateriaalin saatavuusongelmien takia saunomaan päästiin vasta pääsiäisen jälkeen, mutta pienestä viivästymisestä huolimatta valmista tuli paljon nopeammin kuin Jari oli osannut ajatella.

– Remonttimiehet olivat todella ammattilaisia ja tekivät hommia aikataulun vaatimalla tavalla, laatu edellä kuitenkin koko ajan. Muutamana päivänä töitä tehtiin vähän pidempään, koska työvaiheen valmistuminen sitä vaati.

 Kokemukset

– Remontoitu tila on juuri sellainen kuin tavoittelimmekin. Kokonaisuus on rauhallinen, tyylikäs ja pelkistetty. Työn jälki on oikeastaan täydellistä, Jari Kauppi kiittelee.

Uusittu kylpyhuone ja sauna ovat tuoneet perheen elämään ja arkeen lisäripauksen luksusta ja nautinnollisuutta. Mikään ei enää ärsytä mieltä tai silmiä, ja löylykeskusteluihinkin on keksittävä uusi aihe, kun ei remonttitarpeesta voi enää puhua.

– Näin jälkikäteen voisi sanoa, että remontti olisi pitänyt tehdä jo aikaisemmin. Toisaalta nyt ehdimme kypsytellä materiaalivalintoja ja värimaailmaa niin kauan, että todella tiesimme, mitä haluamme.

Laadukkaan työnjäljen lisäksi perheen mieltä lämmittää se, että remonttibudjetti piti eurolleen. Blosiuksen tarjoama kiinteä hinta toteutui siis täsmälleen, ja remontti pysyi aikataulussa lauteiden toimitusviivästystä lukuun ottamatta.

– Tilasta tuli upea, meille täydellinen. Juuri sellainen kuin tavoittelimmekin, melkeinpä vielä parempi kuin uskalsimme toivoakaan. Raksystemsin tarkastajakin kehui vuolaasti työn jälkeä, Jari Kauppi toteaa tyytyväisenä.

 

 

Jari Kaupin vinkit kylpyhuoneremonttiin:

  • Mieti materiaalivalintoja ja värimaailmaa riittävän pitkään, jotta oma näkemys unelmien kylpyhuoneesta kirkastuu. Tutustu materiaaleihin kiertelemässä liikkeissä ja turvaudu asiantunteviin myymälöiden suunnittelijoihin.

  • Valaistuksella on valtavan suuri vaikutus siihen, miten materiaalit tilassa toimivat. Myymälöiden avoimissa kirkkaasti valaistuissa tiloissa värisävyt näyttävät erilaisilta kuin kotona, kannattaa pyytää liikkeistä laattojen näytekappaleita lainaksi.

  • Kilpailuta remonttifirmat ja käytä aikaa tarjousten vertailuun. Tarjoukset pitää saada vertailukelpoisiksi kaikkien kustannuskomponenttien jne. osalta eli pelkkä hintojen tutkiminen ei riitä. Kysy, jos et ymmärrä jotain tarjouksen kohtaa tai haluat varmistaa, oletko ymmärtänyt asian oikein. Oletukset voivat tulla kalliiksi.

  • Vältä turhan suurta vastuunottoa: pieniä tarvikkeita ja kalusteita voi hankkia itse, kunhan tilaa ne ajoissa ja varmistaa niiden sopivuuden huolella (esim. allashanan, altaan ja allaskalusteen yhteensopivuus). Aikataulutukset ja vastaavat kannattaa kuitenkin jättää ammattilaisten harteille, koska oman arjen ohella on mahdotonta perehtyä niihin riittävän tarkasti.

  • Varmista, että remonttifirma käyttää ulkopuolista luotettavaa rakennustarkastajaa.