Kokemuksia ja näkökulmia

Kylpyhuoneremontti Espoo – Lapsiperheen arjessa toimivat tilat


Espoolaisen omakotitalon märkätilat uusittiin käytännöllisiksi ja turvallisiksi. Käyttöikänsä päähän tulleet kylpyhuone, sauna, kodinhoitohuone ja vessa remontoitiin lapsiperheen tarpeita ja arkea ajatellen.

 

Remonttitarve

 Kun espoolainen Marja muutti omakotitaloon perheensä kanssa pari vuotta sitten, oli jo tiedossa, että kylpytilat, kodinhoitohuone ja vessa uusitaan lähitulevaisuudessa. Märkätilat olivat tulleet teknisen käyttöikänsä päähän eivätkä ne palvelleet perhettä parhaalla mahdollisella tavalla.

 – Esimerkiksi kodinhoitohuone on tilana iso mutta ennen remonttia se oli varsin epäkäytännöllinen. Lisäksi kylpyhuoneessa ja kodinhoitohuoneessa oli yhteinen lattialämmitys, joten lämpötilan säätäminen huoneittain ei ollut mahdollista, Marja kertoo.


Blosius oli Marjalle jo ennestään tuttu yritys, sillä se oli remontoinut perheen edellisen kodin kylpytilat. Uuden kodin märkätilaremontteja varten pyydettiin kuitenkin useampia tarjouksia.

 – Blosius esitti järkevimmän suunnitelman ja heidän projektinhallintansa vakuutti meidät tälläkin kertaa. Hinnassakaan ei ollut isoa eroa muihin tarjouksen tehneisiin yrityksiin verrattuna, Marja muistelee.

Vuosi kylpytilojen remontin jälkeen Blosius remontoi vielä perheen kodin pikkuvessan.

– Vessan remontista oli puhuttu jo aiemmin, mutta kun Blosiuksen kalenterissa oli vapaata, remontti alkoikin suunniteltua aiemmin. Sovimme yksityiskohdista perjantaina ja töihin päästiin heti maanantaina, Marja naurahtaa.

 

Suunnittelu

 Marja oli suunnitellut remontoitavia tiloja varsin pitkälle jo ennen kuin perhe pyysi yrityksiltä tarjouksia remonttia varten. Kussakin remontoitavassa tilassa oli omat haasteensa ja rajoituksensa, joiden puitteissa toiveet piti saada toteutettua. Myös tarjousten vertailu helpottui, kun toivelista oli tarkasti mietittynä jo ennen tarjouspyyntöjen lähettämistä.


Kivipylväänt_4_002

 – Kun on itse ottanut selvää asioista ja pohtinut, mitä tilaan haluaisi ja miten asiat voisi toteuttaa, osaa kysyä suunnittelijalta oikeita asioita ja kuunnella hänen ehdotuksiaan tarkasti, Marja pohtii.

 Kodinhoitohuoneessa suunnitelmia ohjasivat muun muassa pyykkikuilu ja päävesikatkaisija. Kumpaakaan ei haluttu siirtää tai poistaa, joten toiminnot piti saada sijoitettua muuttumattomien palasten ympärille.

 Pyykinpesukone ja kuivausrumpu löysivät paikkansa ikkunan alta ja tilaan saatiin säilytyspaikat pitkille takeille ja lasten haalareille. Myös kierrätykseen meneville roskille suunniteltiin omat keräyspisteensä kodinhoitohuoneeseen.

 Kylpyhuoneessa uusittiin pinnat ja vaihdettiin perinteiset suihkut sadesuihkuiksi. Lisäksi kylpyhuoneen ja kodinhoitohuoneen väliin asennettiin lukollinen ovi, jotta vieraat voivat peseytyä rauhassa.

Kivipylväänt_4_004 (1)

 – Pienehkön saunamme halusimme hyödyntää mahdollisimman tehokkaasti, jotta koko perhe mahtuisi lauteille samaan aikaan. Saunaan oli tarkoitus tehdä myös lasiseinä, mutta emme voineetkaan purkaa kyseistä seinää, joten suunnitelmat muuttuivat lennosta ja lasiseinän sijaan suunnittelimme kiukaan taakse efektiseinän.

 Pikkuvessassa taas keskityttiin pintojen uusimiseen ja valaistuksen nykyaikaistamiseen.

 – Halusin lattiakaivon pois vessasta, sillä koirien ja lasten kanssa se tuntui enemmän kosteusriskiltä. Lapsista oli nimittäin hauskaa käyttää niin paljon saippuaa ja vettä, että kuplia nousi näkyviin lattiakaivosta, Marja toteaa.

 

Kivipylväänt_4_006_Maija_Pietilä

 Kylpytilojen remontti sujui hyvin ja eteen tuli vain pieniä yllätyksiä, joihin reagoitiin matkan varrella. Marja kiittelee Blosiuksen asentajia siitä, että he pähkäilivät ratkaisuja yhdessä asiakkaan kanssa ja työnjälki oli hyvää.

 – Aikataulu venyi vain muutamalla päivällä ja budjettikin piti melko hyvin. Jouduimme tekemään pieniä muutoksia suunnitelmiin, koska rakenteet eivät taipuneet ihan kaikkeen suunniteltuun, mutta muutoksista ei tullut meille lisäkuluja, sillä ne mietittiin ja soviteltiin alun perin tehdyn suunnitelman ja sopimuksen puitteissa.

 Remontoidut kylpytilat ja kodinhoitohuone ovat olleet perheen käytössä jo vuoden verran. Uusitussa pikkuvessassakin on ehditty tehdä aamu- ja iltatoimia jo tovin ajan. Nyt tilat ovat käytännöllisemmät, mikä palvelee lapsiperheen arkea.

 – Esimerkiksi kodinhoitohuoneessa oli aiemmin kaappeja, jotka keräsivät epämääräistä sälää. Nyt toiminnot on mietitty huolella, eikä tilaan enää synny tavarapinoja tai muita jemmoja, Marja kiittelee.

 Energiakriisin myötä myös useamman termostaatin taakse asennettu lattialämmitys on noussut arvoonsa: nyt huoneisiin voi säätää eri lämpötilat puhelimen sovelluksesta.

 – Mietimme omat tarpeemme huolella ja saimme lopputuloksen, joka palvelee meitä todella hyvin. Suunnitteluun kannattaa käyttää runsaasti aikaa. Itse pohdin pitkään esimerkiksi kuivauskaapin tarpeellisuutta, kunnes löysin verkosta kuivauskaapin ja höyrypesukaapin yhdistelmän. Sille on käyttöä vielä lasten kasvettuakin, sillä kaapissa voi pestä villavaatteita ja höyryssä siliävät myös kauluspaidat.