Kokemuksia ja näkökulmia

Kylpyhuoneremontti Helsingin Haagassa - Ajatuksista todeksi


Helsingin Haagassa, vuonna 1987 valmistuneessa kerrostaloasunnossa päätettiin tehdä kylpyhuoneremontti, kun ikä alkoi näkyä reilut 30 vuotta vanhoissa pesu- ja wc-tiloissa. Rakenteiden kunnon tai toiminnallisuuden puolesta remonttiin ei olisi tarvinnut ryhtyä, mutta asunnon omistaja Kimmo sai vahvistusta remonttiajatuksilleen naapurissa tapahtuneen tulipalon korjaustöistä.

– Taloyhtiön hallituksen puolesta pääsin katsomaan, miltä tulipalon jälkeen kunnostettu asunto näytti, ja lopputuloshan oli todella hyvä. Tämä pisti minut aktivoitumaan omien muutostoiveideni kanssa, Kimmo kertoo.

Steniuksent_25B81_001_

 

Asiakkaan toiveet

Kylpyhuoneen remontoiminen oli kyllä ollut Kimmon mielessä jo pidemmän aikaa, sillä kodissa ei ollut erillistä wc-tilaa, vaan asunnon ainoa wc-istuin löytyi kylpyhuoneesta. Tämä oli vaivannut Kimmon mieltä jo pitkään, ja koska tila salli vessan erottamisen omaksi kokonaisuudekseen, päätti Kimmo viimein ryhtyä tekemään ajatuksistaan totta.

 

Tarjouspyyntö

– Pyysin tarjouksen vain Blosiukselta, sillä olin teetättänyt heillä suihku- ja allaskaappien vaihdattamisen avaimet käteen periaatteella reilut kymmenen vuotta sitten. Olin silloin niin tyytyväinen heidän työhönsä, että päätin luottaa Blosiukseen tälläkin kertaa, Kimmo tuumaa.

Steniuksent_25B81_003_

 

Suunnittelu valmiiksi jo ensitapaamisella

Vuosia mietityt ajatukset lähtivät muuttumaan todeksi melko nopealla aikataululla. Blosiuksen suunnittelija pistäytyi asunnolla ja mittasi kylpytilat huolella. Koska Kimmon tavoitteena oli erottaa vessa omaksi tilakseen, kylpyhuoneen ja vessan väliin piti rakentaa seinä. Aluksi näytti, että uuden oviaukon puhkaiseminen ja seinän rakentaminen onnistuvat helposti, mutta yksinkertaisimman ratkaisun tielle asettui sähköpäätaulu, jonka siirtäminen olisi ollut turhan työlästä.

– Tilanne ratkesi, kun päätimme siirtää kylpyhuoneen ja saunan seinää hieman. Tämä näkyi tietenkin remonttibudjetissa, mutta lisäkustannukset olivat tässä kohtaa ymmärrettävät, Kimmo myöntää.

Seinän siirtämisen myötä kylpyhuone ja sauna päätettiin remontoida lattiasta kattoon. Vaihtoon menivät niin seinä- ja lattiapinnat kuin kalusteetkin.

– Remontista tuli täydellisempi kuin alkuaan olin ajatellut, mutta se tuntui oikealta ratkaisulta.

Kylpyhuone ja sauna suunniteltiin niin, että toiminnot pysyivät vanhoilla paikoillaan. Kimmolla oli mielessään melko tarkka visio siitä, millaisia tilat tulevat remontin jälkeen olemaan, ja Blosiuksen myyjä poimi hänen ajatuksensa onnistuneesti tarjoukseen.

Steniuksent_25B81_004_

 

Materiaalien valinta

– Tulevia remontoijia neuvoisin miettimään jokaisen yksityiskohdankin tarkasti. Itse päätin esimerkiksi jättää yhden valokatkaisijan vanhalle paikalleen ja nyt jälkeenpäin olen huomannut, että sille olisi ollut loogisempikin paikka uudessa kokonaisuudessa. Etenkin tällaisten vanhojen ja tuttujen asioiden kohdalla kannattaa pysähtyä miettimään, voisiko asian tehdä toisin niin, että se toimisi aiempaa paremmin, Kimmo vinkkaa.

Toinen hänen vinkkinsä liittyy siihen, että kaikki materiaalit kannattaa käydä katsomassa kaupassa tai Blosiuksen showroomilla. Havainnekuva antaa nimittäin vain suuntaa antavan käsityksen esimerkiksi väreistä.