Kokemuksia ja näkökulmia

Kylpyhuoneremontti Helsinki ­­– Maanläheinen, valoisa ja toimiva


Töölössä sijaitsevan kerrostalohuoneiston kylpyhuone päivitettiin raikkaaksi ja valoisaksi. Remontti onnistui hyvin ja lopputulos vastaa asiakkaiden toiveita.

Mechelinink_34Bc55_001

 

Remonttitarve

Töölöläinen pariskunta päätti remontoida 20-vuotiaan kerrostalohuoneistonsa kylpyhuoneen, kun he palasivat Suomeen yli kymmenen ulkomailla asutun vuoden jälkeen. Teknisen käyttöiän puolesta tila olisi vielä voinut jäädä remontoimatta, mutta koska asukkaat halusivat uudistaa koko kodin, kylpyhuonekin päivitettiin modernimpaan ja itselle mieluisaan asuun.

Tarjouksia asukkaat pyysivät kolmelta eri toimijalta, joista yksi oli Blosius. Yritys oli heille ennalta tuttu, sillä heidän poikansa oli teettänyt Blosiuksella kylpyhuoneremontin, ja hän oli ollut tyytyväinen kokonaisuuteen. Perheenjäsenen antamalla suosituksella oli painoarvonsa päätöksessä, sillä kylpyhuoneen, saunan ja vierasvessan kattava remontti on arvokas sijoitus.

– Hinta ei voi koskaan olla ainoa kriteeri, jolla tarjouksia arvioidaan. Kylpyhuoneremontti on kymmenien tuhansien eurojen arvoinen, joten rahalle täytyy saada kunnon vastinetta.

Suunnittelu ja toteutus

Kylpyhuoneremontin suunnitteluun osallistuivat sekä Blosiuksen edustaja että asukkaille ennestään tuttu sisustussuunnittelija. Pariskunta esitteli Blosiuksen edustajalle sisustussuunnittelijan laatimat arkkitehtikuvat ja esitti toiveensa neutraalin, vaaleahkon ja värisävyiltään luonnonläheisen lopputuloksen suhteen.

– Vaikka entinen sisustussuunnittelijamme oli apunamme ja kuuntelimme myös Blosiuksen edustajan ajatukset, teimme ratkaisut oman mielemme mukaisesti, asukkaat kiteyttävät.

Toiminnot pidettiin vanhoilla paikoillaan, mikä helpotti sekä suunnittelua että remontin tekemistä, koska suuriin rakenteellisiin muutostöihin ei tarvinnut ruveta.

Kylpyhuoneen ja vierasvessan remontin suunnittelu alkoi maaliskuun korvilla, ja remontti toteutettiin kevään aikana. Asukkaat muuttivat remontin ajaksi kesäasunnolleen, josta käsin he kävivät seuraamassa remontin etenemistä viikoittain.

– Tieto remontin etenemisestä kulki WhatsApp-ryhmän kautta. Välillä viestintään olisi toivonut enemmän ennakointia, jotta olisimme tienneet ennalta, mitä seuraavaksi tapahtuu.

Mechelinink_34Bc55_004

 

Kokemukset

Kokonaisuudessaan remontti sujui hyvin eikä matkan varrelle osunut isompia yllätyksiä. Ainoa asia, jonka asukkaat tekisivät toisin, jos rupeaisivat urakkaan nyt, on remontin ajankohdan valitseminen.

– Oli huono ratkaisu tehdä kylpyhuoneremontti vasta sen jälkeen, kun koko muu asunto oli remontoitu. Vaikka tilat suojattiin hyvin, jouduttiin olohuonetta käyttämään varastona, mikä aiheutti ylimääräistä tavaroiden siirtelyä ja siivousta.

Lopputulokseen pariskunta on erittäin tyytyväinen. Niin kylpytiloista kuin vierasvessastakin tuli juuri sellaiset, kuin he olivat toivoneet. Maanläheiset sävyt ja valoisat tilat ilahduttavat käyttäjiään joka päivä.

 

Katso lisää Blosiuksen toteuttamia remonttikohteita