Kokemuksia ja näkökulmia

Kylpyhuoneremontti Järvenpää – Rauhalliset ja modernit tilat

Järvenpäässä sijaitsevan kodin kylpyhuone, sauna, kylpyhuoneen yhteydessä oleva wc ja kodin toinen vessa remontoitiin modernin rauhallisiksi ja toimiviksi arjen luottotiloiksi. Huolella mietityt valinnat ja tarkka työnjälki takasivat sen, että lopputulos ilahduttaa asukkaita päivittäin.

Niittyk_1_005

 

Remonttitarve

 Aina kylpyhuoneremontti ei saa alkuaan tilan teknisen käyttöiän päättymisestä tai ongelmista, joita tilassa on havaittu. Toisinaan remontilla kohennetaan visuaalista ulkoasua ja parannetaan viihtyisyyttä ja toiminnallisuutta. Tällaisin lähtökohdin kylpyhuoneremontin toteuttivat Blosiuksen edustaja Timo Pirttikoski ja hänen vaimonsa Merja Hiltunen. Kodin kylpyhuone oli hiertänyt molempien silmää jo hyvän tovin, ja keskustelua oli käyty siitäkin, vaihtaako asuntoa vai remontoidako nykyinen mieluisaksi tulevia vuosikymmeniä ajatellen.

 – Olemme asuneet tässä kodissa 22 vuotta. Teknisesti kylpyhuoneella olisi ollut vielä reilut kymmenen vuotta käyttöikää ja tila oli sekä kuiva että toimiva. Remonttitarve oli siis visuaalinen, Pirttikoski kuvailee.

 Hiltusen mukaan kylpyhuoneen ongelmakohta löytyi ennen kaikkea pintamateriaaleista: värimaailma kuviokaakeleineen henki liian vahvasti menneitä aikoja. Lisäksi tilassa oli suuri poreallas, jota käytettiin vain harvoin.

 – Halusimme modernimman ilmeen ja tilan, joka sopii kahdelle aikuiselle, Hiltunen kiteyttää.

Niittyk_1_004

 

Kylpyhuoneremontin suunnittelu

Koska Timo Pirttikoski suunnittelee kylpyhuoneita työkseen, sai hän vastuulleen myös oman remonttinsa suunnittelun. Tuttu tila hahmoteltiin suunnitteluohjelmalla uuteen uskoon ja materiaalit sekä kalusteet valittiin kokemuksen kautta hyviksi havaittujen tuotteiden joukosta.

– Tavoittelimme ajatonta ja rauhallista ilmettä, joka vastaa molempien toiveita, Pirttikoski kertoo.

Koska remonttia oli ehditty miettiä jo vuosia, oli sekä Pirttikoskella että Hiltusella runsaasti ideoita uutta tilaa varten. Joistakin ratkaisuista käytiin enemmän keskustelua, mutta pääsääntöisesti toiveet osuivat hyvin yhteen. Yleensä kompromissin löytämisessä auttoi Pirttikosken vankka kokemus alalta.

– Minä ihastuin esimerkiksi yhteen hanaan ja olin jo innoissani valitsemassa sitä, kun Timo kertoi, ettei saman sävyisiä vetimiä, rättipattereita ja muita vastaavia ole saatavissa. Hän osasi aina nähdä kokonaisuuden, kun itse saatoin tarttua yksityiskohtiin, Merja Hiltunen kiittelee.

Kokemuksen turvin saatiin karsittua vaihtoehtoja ja tehtyä järkeviä valintoja, jotta tavarantoimitukset tulivat ajoissa ja remontti pääsi etenemään suunnitellulla tavalla. Koronapandemia ja vallitseva maailmantilanne näkyvät nimittäin useissa toimitusketjuissa viivästymisinä ja materiaalipulana.

Niittyk_1_003 (1)

 

Remontin toteutus

 Pirttikoski ja Hiltunen pystyivät asumaan kotona koko remontin ajan, sillä wc-tilat remontoitiin peräjälkeen, jolloin toinen tila oli aina asukkaiden käytössä. He ovat erittäin tyytyväisiä siihen, miten remontti eteni ja kuinka huoletonta remontin keskellä asuminen oli.

 – Imuri oli ahkerassa käytössä, sillä asentajamme siivosi käyttämänsä tilat päivittäin. Lisäksi hän piti meidät hyvin kartalla siitä, milloin luvassa on äänekkäämpiä työvaiheita, jotta osasimme rytmittää ohjelmamme niihin sopivalla tavalla, Hiltunen kiittelee.

 Häntä hämmästytti kylpyhuoneremontin vaivattomuus, sillä asukkaiden ei todella tarvinnut huolehtia mistään. Asentaja otti vastaan tavarantoimitukset, kantoi tavarat omille paikoilleen ja hoiti roskien ja purkujätteen viennit. Hän myös piti yhteyttä muihin ammattilaisiin ja sai sähkö- ja putkimiehet paikalle niin, ettei työmaa pysähtynyt hetkeksikään.

Blosius-kylpyhuone-002

 

Kokemukset

Kylpyhuoneremontin valmistuttua arki uusituissa tiloissa on ollut selkeästi nautinnollisempaa kuin ennen. Pirttikoski ja Hiltunen eivät osaa nimetä uuden kylpyhuoneen parasta asiaa, sillä kokonaisuus on niin mieleinen. Tilan kauneus ja erinomainen toiminnallisuus palkitsevat asukkaat päivittäin.

– Kylpyhuoneessa viihtyy nyt aivan eri tavalla kuin ennen. Mikään ei hierrä silmää ja kokonaisuus sopii juuri meidän elämäämme, Merja Hiltunen kiteyttää.

Blosiuksella kylpyhuoneremontteja suunnittelevan Pirttikosken mielestä oli kiinnostava nähdä läheltä, millaisia remontin eri vaiheet todella ovat ja kuinka saumatonta yhteistyötä ammattilaiset tekevät. Vaikka remonttiprosessi suunnittelusta uusittuun tilaan on tuttu, tällä kertaa Pirttikoski tarkasteli vaiheita sisältäpäin ja näki päivittäin, miten remontti etenee. Näin jokainen työvaihe tuli entistä tutummaksi ja perustellummaksi. Myös oman suunnitelman henkiin heräämisen näkeminen oli mielenkiintoista.

– Lopputulos on tyylikäs ja erittäin onnistunut. Voin sanoa, ettemme kadu mitään, ja tämä remontti osoitti myös, että tietyt ratkaisut ovat todella hyviä. Niitä osaa jatkossa suositella muillekin, jos tila ja tarpeet niihin sopivat, Timo Pirttikoski pohtii.