Kokemuksia ja näkökulmia

Kylpyhuoneremontti Lohja – ihana arki uudessa kylpyhuoneessa

Rivitalokaksion tilava kylpyhuone remontoitiin toimivaksi ja yhtenäiseksi kokonaisuudeksi, joka hivelee silmää. Nyt muun muassa pyykkihuolto, peseytyminen ja laittautuminen sujuvat vaivatta ja jokaisella toiminnolla on oma looginen paikkansa.

 

Remonttitarve

 Tyttärensä kanssa rivitalokaksiota asuttava lohjalainen Katri Kylänpää oli haaveillut kylpyhuoneremontista jo siitä asti, kun hän vuonna 2010 muutti asuntoon.

 – Asumme melko pienesti, sillä asunnossa on alle 60 neliötä, mutta kylpyhuone ja sauna ovat tilavat. Kun muutimme tähän asuntoon 12 vuotta sitten, tiesin, että kylpyhuoneremontti olisi edessä, kun minulla on sen teettämiseen mahdollisuus, Kylänpää muistelee.

Aika oli tehnyt tehtävänsä kylpyhuoneessa ja tila henki sekä ulkoasultaan että toiminnallisuudeltaan menneitä vuosikymmeniä. Arki toimi erilaisten viritysten turvin, mutta 1990-luvusta muistuttavat boordilliset ja kukertavat laatat sekä eripariset kalusteet pitivät remonttihaaveet tiiviisti mielessä.

– Viime syksynä sitten päätin, että vihdoin toteutamme remontin. Pyysin tarjouksen useammasta remonttifirmasta ja halusin nimenomaan sellaisen avaimet käteen -paketin, ettei minun tarvitse juosta eri paikoissa valitsemassa tai hakemassa tarvikkeita, kolmivuorotyötä tekevä Katri Kylänpää listaa.

 

Suunnittelu

Blosiuksen tarjoukseen Kylänpää tarttui ennen kaikkea siksi, että kokonaisuus tuntui toimivalta heti alusta alkaen.

– Kun Blosiuksen edustaja tuli katsomaan tilaa, pääsimme heti samalle aaltopituudelle. Hän osasi ehdottaa toimivan kuuloisia ratkaisuja ja huomioi toiveeni.

Kylänpään toivelistalla oli selkeä ja yhtenäinen kokonaisuus, jossa kodinhoitohuone eli pyykinpesu ja -kuivaustoiminnot sulautuvat kivasti kylpyhuoneeseen. Lisäksi toiveissa oli saada seinälle asennettava wc-istuin, sadesuihku sekä näköyhteys saunasta kylpyhuoneen puolelle.

– Näkemyksemme suunnittelijan kanssa osuivat yksiin ja sain tarjouksen suunnitelmineen todella nopeasti ensimmäisen tapaamisemme jälkeen. Minulle tuli olo, että tähän yritykseen voin luottaa, Katri Kylänpää kertoo.

katri_blogi_pieni__975_650_2_web

Materiaalivalinnat muun muassa laattojen, tason ja paneelien osalta lyötiin lukkoon Blosiuksen myyntinäyttelyssä, jossa Kylänpää pääsi näkemään materiaalit ja sai tunnustella, millaisia eri vaihtoehdot ovat.

– Tahdoin helpon remontin ja sitä tämä oli alusta alkaen. Minulle sopi mainiosti, että kaikki materiaalivalinnat tehtiin Blosiuksen toimistolla, koska kalenterista ei olisi löytynyt aikaa monessa eri paikassa käymiselle.


Remontin toteutus

Kylpyhuoneen remontointi alkoi marraskuussa ja valmista tuli joulukuun puolella. Remontin ajan Kylänpää ja hänen tyttärensä asuivat toisaalla.

– Koska tiesin, ettemme voi asua remontin keskellä, minulle oli tärkeää valita yritys, joka toteuttaisi remontin luotettavasti ja melko tiiviissä aikataulussa. Blosiuksen tarjouksessa luvattiin, että kylpyhuone ja sauna valmistuvat viidessä viikossa. Todellisuudessa työ oli valmis jopa muutama päivä arviota aikaisemmin, Kylänpää kiittelee.

Tilaan tehtiin asbesti- ja kosteuskartoitukset, mutta yllätyksiä ei löytynyt ja projekti pääsi etenemään aikataulussa. Ainoat muutokset, joita matkan varrella tehtiin, olivat muutamat materiaalit, jotka vaihdettiin pandemiatilanteesta johtuvien toimitusvaikeuksien takia.

Myyryntie_8as5_003

– Kaikki hoitui todella hyvin. Minut pidettiin ajan tasalla remontin etenemisestä, ja kun muutoksia piti toimitusvaikeuksien takia tehdä, sain aina selkeän ehdotuksen siitä, millaisia vaihtoehtoja on tarjolla. Esimerkiksi saunan lauteet tulivat lopulta eri materiaalista kuin olimme suunnitelleet, mutta lopputulos on näin itse asiassa vielä parempi kuin alkuperäinen suunnitelma, Kylänpää toteaa tyytyväisenä.

Hän piipahti kotona monesti remontin aikana ja oli mielissään muun muassa siitä, että koti oli suojattu hyvin. Kiitosta sai myös remonttimies, jonka siistiä työnjälkeä Kylänpää ihailee yhä.

– Hän työskenteli kuin kotonaan ja teki kaiken tarkasti ja ajatuksella. Lisäksi hän keräsi kehuja myös etätyötä tekevältä naapuriltani, sillä hän tervehti aina kohteliaasti ja kävi varoittamassa ennalta, kun luvassa oli meluisampia työvaiheita.

 

Kokemukset

Arki uusitussa kylpyhuoneessa on vielä parempaa kuin Kylänpää osasi toivoa. Kaikki toimii nyt hyvin ja kokonaisuus hivelee silmää.

– Alkuun tuntui, etten malta muualla ollakaan, niin ihania uusi kylpyhuone ja sauna ovat.

Myyryntie_8as5_001

Hauskan lisän lopputulokseen ovat tuoneet Kylänpään ystävien kommentit. Eräskin ystävä oli kysynyt, mistä kylpyhuoneen upea valoreunainen peili on hankittu. Vastaus hämmästytti kysyjää, sillä sama peili oli ollut kylpyhuoneessa myös ennen remonttia – kukertavat laatat vain olivat vieneet huomion muualle.

 – Toinen ystäväni kysyi, onko kylpyhuoneessa ollut aina ikkuna. Koska tummempi tehosteseinä sijoitettiin juuri peilin ja ikkunan kohdalle, ne erottuvat nyt entistä paremmin, sillä emme todellakaan puhkaisseet ulkoseinään uutta ikkunaa, Katri Kylänpää naurahtaa.