Kokemuksia ja näkökulmia

Kylpyhuoneremontti rivitalossa – Remontti nostaa asunnon arvoa


70-luvulta peräisin ollut rivitaloasunnon kylpyhuone oli tullut tiensä päähän. Niinpä asuntosijoittaja Tapio Torro päätti kilpailuttaa remonttifirmat, jotta uutta vuokralaista päästäisiin etsimään tuliterän kylpyhuoneen kanssa.

Tarjouskilvan tärkeimmäksi valintakriteeriksi nousi remontin ajankohta: kunnostustyöt piti saada tehtyä tiiviissä aikataulussa vuokralaisen vaihtuessa.

– Kylpyhuoneesta uusittiin kaikki muu paitsi lämminvesivaraaja. Sekä pinnat että kalusteet vaihdettiin uusiin, Tapio Torro kertoo.

Sijoitusasuntona toimivan rivitalonpätkän pesutiloihin haettiin neutraaleja ratkaisuja, jotta materiaali- ja värivalinnat eivät karsisi kiinnostuneiden vuokralaisten määrää. Kustannustehokkaiden ja mahdollisimman moneen makuun istuvien valintojen avulla tavoiteltiin sekä asunnon arvon nousua että pitkään vuokralla viihtyviä asukkaita.

– Remontti vaikuttaa sekä asunnon arvoon että kuukausittaiseen vuokraan. Niiden ohella on kuitenkin todella tärkeää, että uudet asukkaat viihtyisivät asunnossa pitkään. Remontoimaton asunto on toki vuokralaiselle edullisempi mutta samalla se saa asukkaat katselemaan uutta kotia nopeammin, Torro pohtii.

tapio_torro

Asunnon omistajana Tapio Torro halusi, että kylpyhuoneeseen asennetaan IDOn wc-istuin, sillä siihen löytyy takuulla varaosia tulevaisuudessakin. Värien suhteen hän toivoi asiallisuutta ja tiettyä neutraaliutta. Niinpä lattiaan valittiin tummanharmaa laatta ja seinistä tehtiin valkoiset.

Suunnitteluvaihe sujui muutenkin jouhevasti, sillä Torron toiveet täyttyivät jo ensimmäisessä ehdotuksessa. Havainnolliset kuvat helpottivat lopputuloksen hahmottamista ja kokonaisuus vaikutti kaiken kaikkiaan järkevältä.

– En halunnut turhaa hienostelua, mutta ei remontti halvin mahdollinen ollut, Torro kiteyttää.

Koska remontoitava asunto sijaitsee yli tunnin ajomatkan päässä Tapio Torron kotoa, hän valitsi mahdollisimman vaivattoman avaimet käteen -paketin. Blosiuksen työntekijät saivat asunnon avaimet vuokralaiselta, eikä Torron tarvinnut käydä avaamassa ovia tai seuraamassa remontin etenemistä. Projektin puolivälin tienoilla hän piipahti asunnolla esittelemässä sitä tuleville vuokralaisille, mutta itse remontin takia ei autoon kertynyt kilometrejä.

– Arki on riittävän kiireistä töiden ja perheen ansiosta, joten oli todella hyvä, ettei remonttiin tarvinnut käyttää omaa aikaa. Sain riittävästi väliaikatietoja remontin etenemisestä sekä kuvin että muin viestein, joten olo oli luottavainen koko ajan.

Vuokralaisten vaihtumisen yhteyteen suunniteltu remontti valmistui aikataulussa ja uudet asukkaat pääsivät muuttamaan asuntoon sovittuna päivänä. Kunnostustöiden myötä rivitaloasuntoon saatiin raikas ja siisti kylpyhuone, johon Tapio Torro on tyytyväinen.

– Uudistetut pesutilat vaikuttivat asunnon kysyntään jonkin verran. Olisin toki toivonut, että kiinnostus olisi ollut remontin myötä vielä suurempaa, mutta ajankohta ja asunnon sijainti varmasti vaativat veronsa, Torro arvelee.

Remontin valmistuttua ja uusien vuokralaisten muutettua asuntoon ei Järvelän rivitalokämppä vaadi enää niin paljon huomiota omistajaltaan. Vuodenvaihteeseen sijoittuneesta remonttiprojektista jäi hyvä fiilis, sillä kaikki sujui sopimusten mukaan.

– Jos jotain tekisin ensi kerralla eri tavalla, koettaisin olla liikkeellä aikaisemmin. Mitä pidempi aika tarjousten keräämiseen ja remontin alkamiseen on, sitä enemmän vaihtoehtoja voi saada, Tapio Torro tuumii.