Kokemuksia ja näkökulmia

Kylpyhuoneremontti Siuntio – Kaunis ja käytännöllinen


Omakotitalon kylpyhuone remontoitiin käytännöllisemmäksi ja kauniimmaksi. Nyt tila toimii asukkaiden arjessa ja on valmis perheenlisäystä varten.

Haaganrinne_8_001_feature_1200_630_web

 

Remonttitarve

Lumi Haraguchi ja hänen puolisonsa muuttivat omakotitaloon kesäkuussa 2022. Jo silloin he tiesivät, että kylpyhuoneremontti olisi pian edessä, sillä kodin kylpyhuoneella oli ikää liki 20 vuotta. Tila ei ollut kovin käytännöllinen eikä sopinut pariskunnan tyyliin.

– Saamme perheenlisäystä kuluvana vuonna, joten päätimme, että remontti on paras tehdä ennen lapsen syntymää, Haraguchi kertoo.

Hän pyysi tarjouksia useammalta yritykseltä, mutta ainoastaan Blosius vastasi tarjouspyyntöön.

– Olin jo ennalta kiinnostunut Blosiuksesta, kun olin nähnyt kuvia heidän toteuttamistaan kohteista ja lukenut heidän saamiaan arvosteluja verkosta. Minua miellyttivät Blosiuksen loistava asiakaspalvelu ja alustava suunnitelma.

Kylpyhuoneen suurimmat haasteet liittyivät lattian kallistuskulmaan ja veden kulkemiseen: lattian kaltevuus ei nimittäin vastannut nykyisiä säädöksiä. Lisäksi tilassa oli suihkukaappi, joka oli liian pieni ja vaikea pitää puhtaana.

– Tila oli myös huonosti valaistu, mikä korostui ruskean lattian ja roosansävyisten seinälaattojen ansiosta. Lisäksi kylpyhuoneen kalusteet olivat tulleet tiensä päähän, Lumi Haraguchi luettelee.

Vanhasta tilasta pariskunta päätti säilyttää vain wc-istuimen ja altaan hanan.

– Vaihdoimme tilan värimaailman kokonaan. Seiniin valitsimme valkoista ja sinistä ja kaapistoihin vaaleaa harmaata.

Suihkukaappi korvattiin suihkuseinillä ja seinäpatteri vaihdettiin rättipatteriin.

Haaganrinne_8_017_1200_630_web_blog

 

Suunnittelu ja toteutus

Uuden tilan suunnitteleminen oli Lumi Haraguchin mukaan todella helppoa, sillä Blosiuksen edustaja sai heti kiinni pariskunnan toiveista.

– Hän ymmärsi, mitä haluamme, ja jo ensimmäinen suunnitelmaversio oli niin hyvä, ettei siihen tarvinnut tehdä kuin pari pientä muutosta. Halusimme sadesuihkun ja vaihdoimme lattialaattojen ja kaapistojen värisävyt.

Remontti sujui jouhevasti ja ilman yllätyksiä. Pariskunta asui kotona koko remontin ajan, mikä onnistui yllättävän hyvin.

– Yllätyimme siitäkin, miten hyvin remontti eteni ja miten siisti ja hyvässä järjestyksessä tila oli niin remontin aikana kuin sen jälkeenkin. Alkuperäistä suunnitelmaa ei tarvinnut muokata matkan varrella, ja remontti valmistui noin kolmessa viikossa.

Haaganrinne_8_016_1200_630_web_blog

 

Kokemukset

Remontoitu kylpyhuone hämmästyttää pariskuntaa päivittäin: se on nimittäin juuri sellainen kuin he halusivat. Uusittu tila on käytännöllisempi, viihtyisämpi ja kauniimpi kuin vanha kylpyhuone.

– Kaikkein parasta on se, että nyt tilassa yhdistyvät kauneus ja käytännöllisyys. Tosin jos asiaa kysyisi meidän kissoiltamme, niiden mielestä paras asia olisi varmasti uusi ja lämmin lattia, Lumi Haraguchi naurahtaa.

Hän on tyytyväinen koko remonttiprosessiin eikä muuttaisi mitään, jos urakkaan pitäisi käydä uudemman kerran.

– Jos minulla olisi uudelleen tarve kylpyhuoneen, vessan tai saunan remontoimiseen, harkitsisin ehdottomasti Blosiuksen valitsemista remonttini toteuttajaksi!