Kokemuksia ja näkökulmia

Kylpyhuoneremontti Tuusula - Persoonalliset ja toimivat tilat


Keittiön jatkeena olevat kodinhoitohuone, kylpyhuone ja sauna pistettiin uuteen uskoon tuusulalaisessa omakotitalossa. Hyvin suunnitellut ja huolella toteutetut tilat helpottavat perheen arkea ja viimeistelevät kodin tyylin.

Torpanniitynt_98_Janiksenlinna_003 (1)

 

Remonttitarve

Mari Jokelainen perheineen asuu vuonna 2003 rakennetussa omakotitalossa Tuusulassa. He muuttivat 160-neliöiseen kotiinsa vuonna 2007 ja remontoivat talon alakerran omaan tyyliinsä sopivaksi.

Kodinhoitohuone ja kylpytilat jäivät kunnostamatta edellisen remontin yhteydessä, ja nyt perhe päätti yhdenmukaistaa ne muun alakerran tyyliin sopiviksi. Samalla tiloihin haluttiin selkeyttä ja ratkaisuja, jotka tekevät lapsiperheen arjesta vaivattomampaa.

– Tilat olivat täysin eri paria ja keittiöstä näkyvä kodinhoitohuone pisti aina silmään, kun sinne päin katsoi, Mari Jokelainen kuvailee.

Koska Jokelaiset aikovat asua Tuusulan kodissa koko loppuikänsä, tiloihin panostaminen nähtiin sijoituksena omaan arkeen, ja lopputuloksesta on tarkoitus nauttia pitkään.

– Kartoitimme tarpeetkin niin, ettei remonttia tehty lasten ehdoilla, sillä he ovat pieniä niin vähän aikaa. Nyt joudumme tukemaan heitä enemmän ja sotkuakin voi tulla, mutta lapset oppivat ja kasvavat kaiken aikaa, joten vaivannäön hetki ei ole pitkä, Jokelainen tuumii.

Torpanniitynt_98_Janiksenlinna_004 (2)

 

Suunnittelu

Remontin suunnitteli Jokelaisen perheelle entuudestaan tuttu suunnittelija, joka vastasi aiemmin remontoidun alakerrankin tyylistä. Edellisen remontin ratkaisut olivat onnistuneita ja saman tyylin haluttiin jatkuvan myös kodinhoitohuoneessa, sillä tilat ovat vierekkäin.

– Kävimme suunnittelijan kanssa läpi, mitä haluamme ja tarvitsemme tiloihin, mutta muuten hän sai melko vapaat kädet. Toiveenamme oli meidän näköisemme kokonaisuus, joka ei ole kovin erikoinen muttei toisaalta muualta kopioitukaan. Halusimme tilat, jotka toimivat arjessa ja jollaisia ei tule vastaan joka kodissa, Jokelainen kuvailee.

Suunnittelussa huomioitiin edellisen remontin ratkaisut ja kodinhoitohuoneessa hyödynnettiin keittiöön sointuvia laattapintoja ja kaapistojen ovia.

– Tilat suunniteltiin niin, että jokaiselle asialle on oma paikkansa, minkä takia tavaroita ei tarvitse säilyttää tasoilla, Mari Jokelainen kiittelee.

Selkeyttä lisäävät myös kalusteisiin integroidut mankeli ja silityslauta. Arjen sujuvuutta taas parantaa remontin yhteydessä kodinhoitohuoneeseen asennetut kuivauskaappi ja kurasuihku.

Torpanniitynt_98_Janiksenlinna_001 (1)

 

Remontin toteutus

Blosiuksen asiakkaaksi Jokelaisen perhe päätyi tarjouskilpailun kautta. Mari Jokelainen halusi remontin toteuttajaksi isomman yrityksen, jotta työlle on varmempi takuu. Tarjoukset pyydettiin muutamalta yritykseltä, joiden hinta-arvioissa ei ollut suuria eroavaisuuksia.

– Pyysimme tarjoukset suunnittelijamme tekemän suunnitelman pohjalta. Koska kaikki tarjosivat samaa kokonaisuutta, tarjouksia oli helppo vertailla, Mari Jokelainen huomauttaa.

Torpanniitynt_98_Janiksenlinna-wc

Kodinhoitohuoneen ja kylpyhuoneen remontti kesti kahdeksisen viikkoa ja perhe asui kotona koko remontin ajan. Ulkosaunan ja pihapiirissä sijaitsevan hevostallin sosiaalitilojen avulla arki pyöri, vaikka kodin kylpytilat olivatkin pois käytöstä.

– Remontti sujui hyvin ja ilman suurempia yllätyksiä. Osaavien työntekijöiden ansiosta suunnitelma saatiin toteutettua sellaisenaan, vaikka jotkin ratkaisut vaativat normaalia enemmän pähkäilyä, Jokelainen kiittelee.

Pitkäikäisten ja huolettomien tilojen edellytyksenä hän pitää sekä hyvää suunnittelua että huolella toteutettua remonttia. Kun ratkaisut tehdään katse tulevaisuudessa ja muutostöihin panostetaan, on arki remontoidussa kodissa helppoa ja huoletonta.

– Märkätilojen kohdalla ei voi mennä vain ulkonäkö edellä. Pintojen alle jäävät työvaiheet on tehtävä yhtä hyvin kuin pinnatkin, Mari Jokelainen painottaa.

Torpanniitynt_98_Janiksenlinna_002 (1)

 

Kokemukset

Valmiit tilat miellyttävät Mari Jokelaisen silmää ja toimivat hyvin myös perheen arjessa.

– Kaikki uudistukset onnistuivat ja nyt jopa pyykinpesu on mukavampaa kuin ennen. Arjessa säästyy aikaa, kun ratkaisut on mietitty huolella ja toiminnot sijoiteltu järkevästi, hän kiittelee.

Ulkopuolisen suunnittelijan käyttäminen maksoi Jokelaisen mukaan itsensä takaisin, sillä suunnittelija osasi panostaa ja pihistää oikeissa kohdissa.

– Suunnittelijan kanssa kokonaisuudesta saa yksilöllisemmän ja erityisemmän. Itsekseen tulisi varmasti jossiteltua paljon ja valittua monesti se edullisempi vaihtoehto, mutta suunnittelijan tukemana uskaltaa valita rohkeammin ja ne ratkaisut yleensä kruunaavat kokonaisuuden, Jokelainen pohtii.

Torpanniitynt_98_Janiksenlinna_005 (2)