Kokemuksia ja näkökulmia

Parhaat ideat pienen WC:n remonttiin


Pienestäkin WC-tilasta voidaan saada toimiva ja viihtyisä huolellisella suunnittelulla ja laadukkaalla toteutuksella. Muun muassa värien, peilien ja valojen oikeanlainen käyttö saa tilan tuntumaan avarammalta. Tutustu parhaisiin remontti-ideoihin!

Onko kotisi WC ahdas ja epäkäytännöllinen? Usein uudistusta kaipaava pieni vessa jää remonttisuunnittelussa huomiotta, sillä pienen koon ajatellaan olevan este käytännöllisyydelle ja tyylikkyydelle. Huolellisella suunnitellulla ja laadukkaalla toteutuksella pienestäkin WC-tilasta voidaan kuitenkin saada toimiva, viihtyisä ja entistä avarampi. Pienen WC:n remontti hoituu ammattilaisen käsissä vain parissa viikossa, mutta suunnittelu kannattaa aloittaa jo tänään!

 

Ketkä käyttävät WC:tä eniten?

Kun suunnittelet WC-tilaa, pohdi, ketkä käyttävät vessaa ja mitä vaatimuksia heillä on tilaan liittyen. Käyttävätkö tilaa eniten lapset, perheen teini, vai esimerkiksi iäkkäämpi henkilö, joka tarvitsee erityisiä tukia? Eri käyttäjillä saattaa olla hyvinkin erilaisia tarpeita esimerkiksi valaistukseen, varusteisiin ja kalusteiden toiminnallisuuksiin liittyen.

 

Kaikki lähtee kylpyhuonekalusteista

Kylpyhuonekalusteet määrittävät, miten WC-tilassa toimitaan ja kuinka sujuvasti siellä voi liikkua. Pienen WC:n remontissa kannattaa kiinnittää erityistä huomiota siihen, etteivät kylpyhuonekalusteet vie ylimääräistä tilaa. Lisäksi jo suunnitteluvaiheessa on tärkeää pohtia, paljonko ja minkälaista säilytystilaa tarvitaan. Kalustevalikoimista löytyy useita pieniin tiloihin soveltuvia WC-istuimia, pesualtaita ja kaapistoja.

 

Värillä on väliä

Tavallisesti pienissä tiloissa kannattaa suosia valkoisen eri sävyjä, jotka saavat tilan näyttämään avarammalta kuin se todellisuudessa on. Kokonaisuuden ei kuitenkaan tarvitse olla tylsä: pienen vessan sisustuksessa voi myös käyttää esimerkiksi muita vaaleita, pastellisia ja kirkkaitakin värejä. Pieniin yksityiskohtiin voi tuoda voimakkaampiakin sävyjä, jotka tuovat ilmettä vaaleaan tilaan.

 

Elävöitä WC kauniilla yksityiskohdilla

WC:tä voi sisustaa erilaisilla yksityiskohdilla ja esineillä, joiden avulla tilaa voi myös yhtenäistää koko asunnon sisustustyyliin. Tilaan voi luoda viihtyisyyttä ja persoonallisuutta esimerkiksi tyylikkäillä saippuapumpuilla, maljakoilla tai vaikkapa kasveilla. Tunnelmaa voi muunnella vaivattomasti esimerkiksi vuodenaikojen mukaan yksityiskohtia ja niiden värimaailmaa vaihtelemalla.

 

Peilit avartavat tilaa

Peilien avulla tila saadaan näyttämään hieman todellisuutta suuremmalta. WC:n peilit luovat optisen illuusion suuremmasta tilasta, heijastavat valoa, ja auttavat valaisemaan tilaa. Peilien paikat ja asemoinnit kannattaa suunnitella tarkkaan myös sen suhteen, mitä ne heijastavat katsojalle.

 

Valaistus kruunaa tilan

Yksi tärkeimmistä elementeistä pienen WC:n remontissa on valaistus, joka vaikuttaa tilan käytännöllisyyteen, mutta myös viihtyisyyteen ja tunnelmaan. Pienen tilan kannattaa aina lähes poikkeuksetta olla hyvin valaistu, sillä pimeä tai hämärä tila näyttää yleensä entistä pienemmältä. Useimmiten valaistuskokonaisuuden muodostaa kattovalaistus ja kohdevalot.

Tiesithän, että WC-remontti vaatii aina vesieristyksen lattian osalta, vaikka tilassa ei olisikaan lattiakaivoa? Siitä huolimatta kokenut ammattilainen hoitaa työn vain parissa viikossa, huolellisesti ja laadulla. Blosius-kylpyhuoneremontit Oy:llä on useiden vuosien kokemus kaikenkokoisten WC-tilojen remontoinnista. Jos harkitset wc-remonttia, tutustu toteuttamiimme remontteihin ja ota yhteyttä!