Kokemuksia ja näkökulmia

Pienen kylpyhuoneen sisustus – 8 parasta sisustusvinkkiä


Kaipaatko uudistusta tai viihtyisyyttä pienen kylpyhuoneesi ilmeeseen? Tilaa voi muunnella monin eri tavoin pienellä vaivalla ja budjetilla.

Valaistus, laattavalinnat sekä kylpyhuonekalusteet ovat avainasemassa pienikokoisen tilan remonttisuunnittelussa, mutta tilan tunnelmaa voi muunnella paljon myös remontin jälkeen.

Tutustu näihin 8 sisustusvinkkiin, joiden avulla teet kylpyhuoneestasi tyylikkään, viihtyisän ja käytännöllisen nopeasti ja vaivattomasti!

 

1. Valitse teema

Päätä, mikä teema määrittelee kylpyhuoneesi sisustusta. Varsinkin pienessä tilassa ilme kannattaa pitää yhtenäisenä lattiasta kattoon. Teema voi henkiä esimerkiksi maalaisromanttista tai merellistä henkeä, rustiikkiisuutta, tai vaikkapa spa-tunnelmaa.

Huomioi teema kaikissa kylpyhuoneen esine- ja tekstiilivalinnoissa. Näiden yksityiskohtien avulla muutat kylpyhuoneen kokonaisilmettä hetkessä. 

 

2. Värejä vai pelkkää valkoista?

Pienten tilojen pohjaväri kannattaa useimmiten pitää valkoisena, mutta tekstiileihin, esineisiin ja muihin yksityiskohtiin voi tuoda piristäviä ja kokonaisilmettä elävöittäviä värejä.

Mikäli et kaipaa väripilkkuja kylppäriisi, voit myös pitäytyä täysin valkoisessa jokaista yksityiskohtaa myöden: kokovalkoinen kylpyhuone on itsessään näyttävä ja tyylikäs valinta.

 

3. Lisää peilejä!

Jos haluat tilaan lisää avaruutta, katso ympärillesi: löytyykö kylppäristä lisää tilaa peileille? Peilien avulla voit muunnella tilaa ja tehdä sitä tilavamman tuntuiseksi. Mikäli seinille ei mahdu lisäpeilejä, tilaa voi tyylitellä myös meikkipeileillä tai lattialla omilla jaloillaan seisovilla peileillä.

 

4. Vehreyttä kukilla ja kasveilla

Kukat ja kasvit soveltuvat myös kylpyhuoneeseen. Niiden avulla tuot tilaan eloa, tunnelmaa ja ihanaa vehreyttä. Mikäli tasot ovat jo varattu, kasveja voi ripustaa erilaisiin katosta roikkuviin telineisiin. Mitä jos kylpyhuonettasi koristaisikin hauska kaktus?

 

5. Satsaa suihkuverhoon 

Jos haluat pitää kaiken muun kylpyhuoneessasi yksinkertaisena, satsaa näyttävään suihkuverhoon. Suihkuverhoja myydään monissa väreissä ja kuvioissa, tai vaikkapa mietelauseilla varustettuina. Voit myös teettää yksilöllisen suihkuverhon esimerkiksi omasta lomakuvastasi. Olisiko mukavaa muistella suihkun yhteydessä mennyttä tropiikin matkaa, tai haaveilla uudesta?

 

6. Säilytä pienesineet kauniissa rasioissa

Lojuvatko pullot, tuubit, hammasharjat, meikit ja muut kylpyhuonetarvikkeesi hujan hajan tasoilla ja hyllyillä? Mikäli kylpyhuoneessasi on avohyllyjä tai säilytät tarvikkeitasi tasoilla, hanki kauniita ja käytännöllisiä säilytysrasioita, joiden avulla organisoit esineet järjestykseen.

Muista myös tilaa säästävät, koukkuihin riippumaan kiinnitettävät rasiat, jotka saat ripustettua esimerkiksi kaapiston kylkeen. Riippuvassa avorasiassa säilytät kätevästi esimerkiksi hiustenkuivaimen käden ulottuvilla.

 

7. Hyödynnä seinätila

Mikäli kylpyhuoneen seinillä on tilaa, asenna niille hyllyjä, jotka tuovat tilaan lisää vapaita tasoja ja säilytystilaa. Kiinnitä seiniin lisää pyyhekoukkuja, -tankoja tai telineitä. Voit ripustaa koukkuihin pyyhkeiden lisäksi myös koruja ja tyylikkäitä säilytyspusseja.

Muista myös kylpyhuoneen ovi, johon voit kiinnittää kätevästi esimerkiksi pyyhetangon tai ripustimia.

 

8. Sisusta tauluilla myös kylpyhuoneessa

Näyttävä taulu voi olla myös kylpyhuoneen huomion keskipiste. Voit tehdä kylppäristäsi vaikkapa pienen gallerian, kunhan taulut ovat aseteltu koordinoidusti, eivätkä ole liian isoja. Arvokkaampi taide kannattaa kuitenkin säilyttää muissa tiloissa, sillä esimerkiksi öljyvärityöt eivät viihdy kosteissa tiloissa.

Mikäli kylpyhuoneessasi eivät enää riitä pelkät sisustustoimet, vaan kaipaat järeämpää muutosta, ota yhteyttä Blosiukseen ja pyydä meidät ilmaiselle arviokäynnille ja suunnitellaan sinulle kylpyhuoneremontti toiveidesi mukaan!

 

Maria Palin
edustaja
maria.palin@blosius.fi