Kylpyhuoneremontti: Tyylikäs päivitys kotiisi

Marko Määttä
Kirjoittaja Marko Määttä
Lukuaika 2 min
Sep 18, 2023 5:24:24 PM

Haluatko päivittää kylpyhuoneesi tyylikkääksi? Tässä blogipostissa saat vinkkejä kylpyhuoneremonttiin ja kuulet, miten suunnitella kylpyhuoneen värimaailmaa. Lue lisää ja inspiroidu!

Valitse värimaailma kylpyhuoneeseen

Kylpyhuoneen värimaailma on tärkeä osa sen ilmettä. Valitsevärimaailma huomioimalla tilan koko ja valaistus. Pienessä kylpyhuoneessa kannattaa valita vaaleita sävyjä, jotka saavat tilan näyttämään suuremmalta. Suuren kylpyhuoneen värimaailmaan voi rohkeasti valita tummempia sävyjä, jotka luovat ylellisen tunnelman. Valitse myös valaistus huolella, jotta värimaailma pääsee oikeuksiinsa.

Esimerkiksi vaaleanharmaa, valkoinen ja vaaleansininen ovat suosittuja sävyjä kylpyhuoneen värimaailmaan. Ne luovat raikkaan ja rauhallisen tunnelman. Myös luonnonläheiset sävyt, kuten beige ja vihreä, sopivat hyvin kylpyhuoneen värimaailmaan. Kannattaa valita sävyjä, jotka miellyttävät omaa silmää ja luovat harmonisen kokonaisuuden kylpyhuoneeseen.

Huomioi tilan koko ja valaistus

Kun suunnittelet kylpyhuoneen värimaailmaa, on tärkeää ottaa huomioon tilan koko ja valaistus. Pienessä kylpyhuoneessa kannattaa valita vaaleita sävyjä, kuten valkoinen tai vaaleanharmaa, jotta tila näyttää avarammalta. Suuremman kylpyhuoneen värimaailmaan voi rohkeasti valita tummempia sävyjä, kuten tummansininen tai tummanharmaa, jotka luovat ylellisen ja tyylikkään tunnelman.

Valaistus vaikuttaa myös suuresti kylpyhuoneen värimaailmaan. Hyvä valaistus korostaa valittuja sävyjä ja luo tilaan miellyttävän tunnelman. Kannattaa valita sekä yleisvalaistus että kohdevalaistus, jotta kylpyhuoneeseen saadaan tarpeeksi valoa eri tilanteisiin. Esimerkiksi peilin yläpuolelle voi asentaa valaisimen, joka valaisee kasvot hyvin meikkausta tai parranajoa varten.

Valitse laadukkaat materiaalit ja kalusteet

Kylpyhuoneremontissa kannattaa panostaa laadukkaisiin materiaaleihin ja kalusteisiin. Laadukkaat materiaalit kestävät aikaa ja ovat helposti puhdistettavia, mikä helpottaa kylpyhuoneen puhtaanapitoa. Valitse esimerkiksi laatta- tai kivipinnat, jotka kestävät kosteutta ja kulutusta.

Kalusteiden valinnassa kannattaa kiinnittää huomiota sekä ulkonäköön että käytännöllisyyteen. Valitse kalusteet, jotka sopivat kylpyhuoneen tyyliin ja tarjoavat tarpeeksi säilytystilaa. Esimerkiksi allaskaappi tai hyllyt voivat olla hyödyllisiä säilytysratkaisuja kylpyhuoneessa.

Lisää käytännöllisiä säilytysratkaisuja

Kylpyhuoneessa tarvitaan usein paljon säilytystilaa erilaisille tarvikkeille ja tekstiileille. Siksi on tärkeää suunnitella käytännöllisiä säilytysratkaisuja kylpyhuoneremontissa. Voit esimerkiksi asentaa hyllyjä tai kaappeja, joissa on vetolaatikoita tai koreja eri tarvikkeille. Näin kaikki tavarat pysyvät järjestyksessä ja helposti saatavilla.

Myös peilikaapit ovat suosittuja säilytysratkaisuja kylpyhuoneessa. Ne tarjoavat kätevän säilytystilan esimerkiksi hammasharjoille, partakoneille ja kosmetiikkatuotteille. Peilikaapin avulla saat myös lisää valoa kylpyhuoneeseen, koska peilipinta heijastaa valoa.

Lisäksi voit hyödyntää kylpyhuoneen seinäpintoja säilytystilana. Asenna esimerkiksi koukkuja, joissa voi ripustaa pyyhkeitä tai kylpytakkeja. Voit myös asentaa telineen, johon voi laittaa kylpyhuoneen perusvarusteita, kuten WC-paperia tai käsisaippuaa.

Viimeistele kylpyhuoneen ilme yksityiskohdilla

Kylpyhuoneen ilmettä voi viimeistellä erilaisilla yksityiskohdilla, joilla luodaan tyylikäs ja harmoninen kokonaisuus. Voit esimerkiksi valita kylpyhuoneen tekstiilit, kuten pyyhkeet ja suihkuverhot, jotka sopivat valittuun värimaailmaan. Valitse myös kylpyhuoneen sisustustuotteet, kuten saippuapumput, kynttilät ja kasvit, jotka tuovat persoonallisuutta ja viihtyisyyttä tilaan.

Kylpyhuoneen peilit ovat myös tärkeitä yksityiskohtia, jotka vaikuttavat tilan ilmeeseen. Valitse peili, joka sopii kylpyhuoneen tyyliin ja tarjoaa tarpeeksi hyvän näkyvyyden. Peilin yläpuolelle voi myös asentaa valaistuksen, joka luo peilin eteen tasaisen valaistuksen.

Viimeistele kylpyhuoneen ilme myös pienillä yksityiskohdilla, kuten koriste-esineillä, tuoksuilla ja valokuvilla. Näin kylpyhuoneesta tulee viihtyisä ja kodikas paikka, jossa on mukava rentoutua ja hoitaa päivittäiset hygieniarutiinit.

Ei vielä kommentoitu

Kerro mitä mieltä olet?