Saunaremontti Vantaalla: Suunnittelu ja toteutus

Marko Määttä
Kirjoittaja Marko Määttä
Lukuaika 2 min
Sep 18, 2023 5:38:11 PM

Suunnittele ja toteuta saunaremontti Vantaalla ammattilaisten avulla. Lue lisää tästä blogikirjoituksesta!

Miksi saunaremontti kannattaa tehdä ammattilaisten avulla?

Saunaremontti on iso projekti, johon liittyy monia eri osa-alueita. Ammattilaiset tuntevat saunaremontin vaatimukset ja osaavat suunnitella ja toteuttaa remontin parhaalla mahdollisella tavalla. Heillä on tarvittava osaaminen ja työkalut, joten remontti sujuu nopeammin ja ammattitaitoisemmin.

Ammattilaisen avulla saunaremontti on myös turvallisempi. Saunan rakenteiden ja sähköjärjestelmien tulee olla asianmukaiset ja turvalliset. Ammattilaiset varmistavat, että kaikki tehdään oikein ja noudattavat voimassa olevia määräyksiä ja standardeja.

Lisäksi ammattilaiset voivat tarjota arvokkaita vinkkejä ja neuvoja saunan suunnitteluun. He tuntevat erilaiset materiaalit ja ratkaisut ja osaavat auttaa sinua valitsemaan juuri sinun tarpeisiisi sopivat vaihtoehdot. Ammattilaisen avulla voit luoda juuri sellaisen saunan kuin olet aina halunnut.

Suunnitteluvaihe: Mitä tulee ottaa huomioon?

Saunaremontin suunnitteluvaiheessa on tärkeää ottaa huomioon useita seikkoja. Ensinnäkin, mieti millaista saunaa haluat. Onko sinulla tiettyä tyyliä tai materiaalia mielessä? Haluatko esimerkiksi perinteisen puusaunan vai modernin kiuas- ja lauderatkaisun?

Toiseksi, mieti saunan käyttötarpeita. Kuinka monta ihmistä saunoo yleensä samanaikaisesti? Tarvitsetko kenties erillisen pukuhuoneen tai suihkun? Näitä seikkoja kannattaa pohtia ja keskustella ammattilaisten kanssa jo suunnitteluvaiheessa.

Lisäksi suunnitteluvaiheessa on hyvä ottaa huomioon saunan ilmanvaihto ja eristys. Hyvä ilmanvaihto on tärkeää saunan toimivuuden ja käyttömukavuuden kannalta. Samoin eristys on tärkeää, jotta saunan lämpö pysyy sisällä eikä karkaa turhaan ulos.

Materiaalivalinnat: Laadukkaat ja kestävät vaihtoehdot

Saunaremontissa on tärkeää valita laadukkaat ja kestävät materiaalit. Sauna altistuu korkealle lämpötilalle ja kosteudelle, joten materiaalien tulee kestää näitä olosuhteita. Valitse esimerkiksi laadukas puu, joka ei vääntyile tai halkeile saunassa.

Lisäksi valitse kestävät ja helppohoitoiset pintamateriaalit. Saunassa on tärkeää, että pinnat ovat helposti puhdistettavissa ja kestävät kosteutta. Esimerkiksi keraamiset laatat ovat hyvä valinta saunan lattiaan ja seiniin.

Muista myös valita oikeanlaiset kiukaat ja lauteet. Kiukaan tulee olla riittävän tehokas ja lauteiden tulee olla kestävät ja mukavat istua. Ammattilaiset voivat auttaa sinua valitsemaan juuri sinun tarpeisiisi sopivat vaihtoehdot.

Toteutusvaihe: Ammattilaisen avulla vaivattomasti

Saunaremontin toteutusvaiheessa ammattilaiset hoitavat kaiken tarvittavan työn. He purkavat vanhan saunan, tekevät tarvittavat muutokset ja asentavat uudet materiaalit ja laitteet. Ammattilaiset osaavat tehdä työn nopeasti ja ammattitaitoisesti, joten remontti sujuu vaivattomasti.

Ammattilaiset hoitavat myös sähkö- ja putkityöt tarvittaessa. Saunan sähköjärjestelmän tulee olla asianmukainen ja turvallinen, joten ammattilaisen apu on tässäkin vaiheessa tärkeää. He myös varmistavat, että saunan ilmanvaihto ja eristys ovat kunnossa.

Toteutusvaiheessa ammattilaiset huolehtivat myös siitä, että remontin jälkeen saunassa on kaikki tarvittava toiminnallisuus. He varmistavat esimerkiksi kiukaan oikean sijoittelun ja lauteiden oikean korkeuden. Näin saat juuri sellaisen saunan kuin olet suunnitellut.

Ylläpitovinkit: Saunan kunnon säilyttäminen

Saunan kunnon säilyttämiseksi on tärkeää huolehtia säännöllisestä puhtaanapidosta. Puhdista saunan pinnat säännöllisesti ja tuuleta saunaa käytön jälkeen. Näin estät kosteuden ja hajujen kerääntymisen saunan sisälle.

Lisäksi tarkista saunan rakenteet ja laitteet säännöllisesti. Korjaa mahdolliset viat ja vauriot ajoissa, jotta ne eivät pääse pahenemaan. Huomioi myös kiukaan ja lauteiden kunto ja tarvittaessa huolla niitä.

Muista myös noudattaa saunan käyttöohjeita. Älä ylikuormita kiukaita ja noudata lämmitysaikoja. Näin pidennät saunan käyttöikää ja voit nauttia siitä pitkään.

Ei vielä kommentoitu

Kerro mitä mieltä olet?