Parhaat värit kylpyhuoneeseen

Maria Palin
Kirjoittaja Maria Palin
Lukuaika 1 min
Jan 22, 2024 1:51:32 PM

Lue vinkkimme parhaiden värien valitsemiseksi kylpyhuoneeseesi ja luo tyylikäs ja viihtyisä tila.

Harmoniset värisävyt kylpyhuoneeseen

Kylpyhuoneen harmoniset värisävyt luovat rauhallisen ja tasapainoisen tunnelman tilaan. Suositeltavia sävyjä ovat esimerkiksi vaaleanharmaa ja hiekkasävyt. Näitä sävyjä voi käyttää esimerkiksi seinissä, lattioissa tai kalusteissa. Ne luovat yhtenäisen ja harmonisen kokonaisuuden kylpyhuoneeseen.

Harmoniset värisävyt lisäävät myös tilan lämmön tunnetta. Voit yhdistää harmonisiin sävyihin myös kontrastiväriä pieninä yksityiskohtina, kuten koriste-esineinä tai tekstiileissä, jolloin kokonaisuus saa elävyyttä ja persoonallisuutta.

Raikkaat ja kirkkaat värit kylpyhuoneeseen

Jos haluat piristystä kylpyhuoneeseesi, kannattaa valita raikkaita ja kirkkaita värejä. Esimerkiksi turkoosi, keltainen tai persikkainen oranssi tuovat energiaa ja iloa tilaan. Näitä värejä voi käyttää esimerkiksi pieninä yksityiskohtina, kuten koriste-esineinä tai pyyhkeissä. Raikkaat ja kirkkaat värit luovat energisen ja iloisen tunnelman kylpyhuoneeseen.

On kuitenkin hyvä muistaa, että raikkaat ja kirkkaat värit voivat myös tuntua liian intensiivisiltä suurina pinta-aloina. Siksi ne sopivat parhaiten pieninä yksityiskohtina tai kontrastiväreinä. Tällöin ne tuovat piristystä tilaan ilman, että kokonaisuus muuttuu liian hallitsevaksi.

Rauhoittavat ja rentouttavat värit kylpyhuoneeseen

Rauhoittavat värit auttavat luomaan kylpyhuoneeseen leppoisan ilmapiirin, jossa on mukava rentoutua esimerkiksi kylvyn tai suihkun aikana. Voit myös yhdistää rauhoittaviin sävyihin luonnonmateriaaleja, kuten puuta tai kiveä, jolloin kokonaisuus saa lisää luonnollisuutta ja harmoniaa.

Valkoisen voima kylpyhuoneessa

Valkoinen on klassinen ja ajaton väri, joka sopii erinomaisesti kylpyhuoneeseen. Valkoinen luo puhtaan ja raikkaan ilmeen tilaan. Se valaisee tilaa ja tekee siitä avaran ja raikkaan näköisen. Valkoista kannattaa käyttää seinissä. Lattia suositus on aina hieman tummempi sävy jotta puhtaanapito olisi helpompi.

Valkoinen väri sopii hyvin myös yhdistettäväksi muiden värien kanssa. Voit esimerkiksi valita valkoisen pohjavärin ja lisätä siihen kontrastiväriä pieninä yksityiskohtina, kuten kalusteissa tai tekstiileissä. Tällöin kokonaisuus saa raikkautta ja elävyyttä ilman, että valkoinen väri menettää voimansa. 

Värien käyttö kalusteissa ja sisustustekstiileissä

Kylpyhuoneen värikkäät kalusteet ja sisustustekstiilit tuovat persoonallisuutta ja tyyliä tilaan. Värikkäät kalusteet toimivat myös hyvin kontrastina vaaleille seinille tai lattialaatoille.

Sisustustekstiileillä, kuten pyyhkeillä, kylpyhuoneen matolla tai suihkuverholla, voit tuoda tilaan erilaisia värejä ja kuoseja. Voit valita esimerkiksi räiskyviä värejä tai hillittyjä sävyjä, riippuen haluamastasi ilmeestä. Sisustustekstiilit antavat sinulle myös mahdollisuuden vaihtaa kylpyhuoneen ilmettä helposti ja edullisesti.

Ei vielä kommentoitu

Kerro mitä mieltä olet?