Saunaremontti: Suunnittele unelmiesi sauna

Timo Pirttikoski
Kirjoittaja Timo Pirttikoski
Lukuaika 1 min
Sep 27, 2023 2:35:50 PM

Haluatko suunnitella unelmiesi saunan? Tässä blogissa kerromme vinkkejä saunaremonttiin ja autamme sinua luomaan täydellisen saunan.

Saunaremontin suunnittelu - mistä aloittaa?

Saunaremontin suunnittelu voi tuntua haastavalta, mutta oikealla lähestymistavalla se voi olla myös hauskaa ja palkitsevaa. Ensimmäiseksi kannattaa miettiä, mitä haluat saunaltasi. Tarvitsetko esimerkiksi suuremman saunan vai riittääkö pienempi koko? Entä millaisia toiminnallisuuksia ja lisäominaisuuksia haluat saunastasi löytyvän? Kun tiedät mitä haluat, voit siirtyä seuraavaan vaiheeseen.

Seuraavaksi kannattaa tutustua erilaisiin saunamateriaaleihin ja -väreihin. Valitse sellaiset materiaalit ja värit, jotka sopivat saunasi tyyliin ja luovat haluamasi tunnelman. Esimerkiksi puumateriaalit luovat lämpimän ja luonnonläheisen ilmeen, kun taas vaaleat sävyt voivat tuoda raikkaan ja modernin ilmeen.

Saunan koko ja toimivuus ovat myös tärkeitä tekijöitä remontissa. Mieti, kuinka monta henkilöä saunasi tulee palvelemaan ja kuinka paljon tilaa tarvitset. Lisäksi kannattaa suunnitella saunan toimivuutta, kuten löylyhuoneen ja pesutilojen sijoittelua sekä tarvittavia säilytystiloja. Hyvin suunniteltu sauna on käytännöllinen ja helpottaa arkea.

Saunan valaistus ja sisustus vaikuttavat suuresti saunan tunnelmaan. Luo rentouttava ilmapiiri valaistuksella ja valitse sisustuselementit, jotka tuovat mukavuutta ja viihtyisyyttä. Esimerkiksi pehmeät valot, kynttilät ja puukoristeet voivat luoda lämpimän ja kodikkaan tunnelman. Muista kuitenkin valita saunan valaistus turvallisista ja kosteutta kestävistä materiaaleista.

Lopuksi haluamme antaa sinulle vinkkejä saunan kodikkuuteen ja viihtyisyyteen. Lisää saunasi tunnelmaa esimerkiksi pehmeillä tekstiileillä, kuten pyyhkeillä ja matolla. Voit myös harkita musiikin tai äänentoiston lisäämistä saunasi rentoutumishetkiin. Muista kuitenkin valita äänentoistolaitteet, jotka kestävät kosteutta ja lämpötilavaihteluita.

Näillä vinkeillä voit suunnitella unelmiesi saunan ja luoda täydellisen rentoutumispaikan kotiisi. Muista kuitenkin ottaa huomioon oman saunasi erityispiirteet ja tarpeet, jotta saat juuri sinulle sopivan lopputuloksen. Onnea saunaremonttiin!

Ei vielä kommentoitu

Kerro mitä mieltä olet?