Kokemuksia ja näkökulmia

7 merkkiä, joista tiedät, että on kylppäriremontin aika


Pohditko usein kylpyhuoneesi uudistamista, mutta lykkäät asiaa hamaan tulevaisuuteen? Kylpyhuoneen remontti on useimmiten järkevintä ja edullisinta toteuttaa ajoissa, kun huonokuntoiset pinnat eivät ole vielä aiheuttaneet vauriota rakenteisiin. Näistä 7 merkistä tiedät viimeistään, että on aika toimia!

Pohditko aika ajoin, että kylpyhuoneesi kaipaisi uudistusta? Monesti kylppäriremontti siirtyy hamaan tulevaisuuteen, ellei sillä ole akuuttia kiirettä. Useimmiten kylpyhuoneremontti on kuitenkin järkevintä ja edullisinta toteuttaa ajoissa, ennen kuin esimerkiksi huonokuntoiset pinnat ovat aiheuttaneet laajempia vaurioita ja rakenteet ovat hyvässä kunnossa. Kylpyhuoneesta kannattaa pitää huolta, sillä se on yksi kodin käytetyimmistä tiloista, ja sen kunnolla on suora yhteys asunnon arvoon.

Koska sitten ryhtyä toimeen? Näistä 7 merkistä tiedät, että on viimeistään aika toteuttaa kylppäriremontti:

 

1. Kosteusvaurio

Kylpyhuoneeseen syntynyt kosteusvaurio edellyttää aina vaurion korjaamista ja remonttia. Mikäli epäilet, että kylpyhuoneessasi on kosteusvaurio, on aika toimia välittömästi, sillä kosteus voi levitä rakenteissa ja home olla vahingollista terveydelle.

Vaurio saattaa ilmetä monella tavalla, mutta tavallisimmin kylpyhuoneessa on näkyvää hometta, valuma- ja kosteusjälkiä, kupruilevaa maalia ja/tai tunkkainen haju. Kosteus- ja vesivahingon korjaa niihin erikoistunut toimija. Tämän jälkeen remontti kannattaa teettää osaavalla ammattilaisella, joka toteuttaa märkätilaremontin laadukkaasti ja määräysten mukaisesti.

Mare_takametsant14_003

 

2. Huonokuntoiset tai rikkinäiset pinnat ja kalusteet

Osa laatoista on haljennut, ikivanhan muovimaton reunat repsottavat ja ruostetta näkyy siellä täällä? Rikkinäiset ja huonokuntoiset pinnat kannattaa aina korjata mahdollisimman pian, jotta ne eivät päästä kosteutta etenemään rakenteita kohti. Lisäksi rikkinäisistä kalusteista tai esimerkiksi haljenneesta keraamisesta laatasta voi saada ikävän haavan kylpyhuoneen käytön yhteydessä.

3.    Tila ei vastaa käyttäjän tarpeisiin

Elämäntilanteet ja tarpeet muuttuvat: onko kylpyhuoneesi suunniteltu aikana, jolloin lapset vielä asuivat kotona, tai edellisen asunnon omistajan talous oli aivan erilainen? Kylpyhuoneen käyttö on erilaista esimerkiksi yksin asuvalla aikuisella, lapsiperheellä tai seniorilla. Mikäli kaipaat apua liikkumiseen, on ensiarvoisen tärkeää, että tarvittavista tuista ja esteettömyydestä on huolehdittu myös kylpyhuoneessa. Lapsiperheen sekä seniorin kylpyhuoneen suunnittelussa on erityisen tärkeää huomioida huolellisesti kaikki turvallisuuteen liittyvät seikat.

4. Liian ahdas ja pieni kylpyhuone

Ahtaalta tuntuva, pieni kylpyhuone on usein epäkäytännöllinen kylpyhuone. Onneksi ammattilaisen suunnittelemana pienestäkin kylpyhuoneesta voidaan saada useimmiten toimiva tila, seiniä kaatamatta. Toisinaan pienen tilan avartaminen voi onnistua jo pelkällä pintaremontilla, joskus isompi remontti on tarpeen. Monet samat ideat toimivat pienen kylpyhuoneen ja pienen WC:n remontissa.

 

5. Kylpyhuone on jäänyt 80-luvulle

Ruskeat, oranssit ja vihreät värisävyt, muovimatto sekä vedenkestävä tapetti – kuulostaako tutulta? Mikäli kylpyhuoneesi on kuin suoraan 80-luvulta, sen uudistamista kannattaa harkita tosissaan. Erityisesti jos olet myymässä asuntoasi: vaikka itse rakastaisit retrotyyliä, on suuri riski, että kylppärisi karkottaa potentiaaliset ostajat seuraavaan osoitteeseen.

6. Kylpyhuoneen säilytysratkaisut ontuvat

Eivätkö purkit ja purnukat löydä enää paikkaansa tavaraa pursuavista kylpyhuoneen kaapeista? Vaikka kylpyhuoneesi olisi miten tyylikäs, säilytystilojen puute ja kaikkialle levittäytyneet tavarat saavat tilan näyttämään sotkuiselta ja hankaloittavat käytettävyyttä. Kylpyhuoneen säilytysratkaisut tulee toteuttaa niin, että kaappeihin mahtuu hyvin mm. pyyhkeet, vessapaperirullat sekä koko perheen hygieniatuotteet ja -tarvikkeet.

7. Harkitset asuntosi myymistä

Mikäli harkitset asuntosi myymistä, kurkkaa kylpyhuoneeseesi. Kylpyhuoneen kunto on suorassa yhteydessä kauppojen toteutumisen todennäköisyyteen, sillä tavallisesti keittiön ja kylppärin kunto arvioidaan tarkimmin ennen ostopäätöksen tekemistä. Aina tila ei välttämättä vaadi kokonaisvaltaista remonttia, vaan pienempi pintaremonttikin voi tehdä taikoja kylpyhuoneen ilmeelle.

Kylppäriremontti toki maksaa, mutta samalla se kasvattaa kotisi arvoa. Remonttia suunnitellessa kannattaa kilpailuttaa eri toimijoita sekä pyytää yksityiskohtainen tarjous, jossa kaikki kustannuserät ovat eritelty läpinäkyvästi. Blosius-kylpyhuoneremonteilta saat läpinäkyvästi hinnoitellun ja laadukkaan kylpyhuoneremontin vaivattomasti avaimet käteen -palveluna. Ota yhteyttä ja pyydä meidät ilmaiselle arviokäynnille!