Kokemuksia ja näkökulmia

Kylpyhuoneremontti Espoo – Pohjaratkaisu paremmaksi


Anna ja Tommy Saloranta remontoivat uuden kotinsa kylpyhuoneen, jotta vuonna 1984 rakennetun asunnon pesutilat olisivat pohjaratkaisultaan toimivammat. Naapuriasunnossa tehty remontti auttoi hahmottamaan, millaisia muutoksia tilaan kannattaisi tehdä.

 

Remonttitarve

Kun lapset muuttavat omiin koteihinsa, perheen tilantarve muuttuu. Näin kävi myös Anna ja Tommy Salorannan perheessä, kun kaksi vanhinta lasta muuttivat omilleen ja pian ylioppilaaksi valmistuva kuopus on hiljalleen suuntaamassa pois kotoa. Liki yhdeksäntoista samassa asunnossa vietetyn vuoden jälkeen edessä on muutto pienempiin neliöihin.

– Uusi asuntomme on samassa taloyhtiössä. Loppuelämän kodiksi löytyi yhdessä tasossa oleva 113 neliömetrin asunto, joka on rakennettu vuonna 1984. Lähes koko asunto oli alkuperäisessä kunnossa, joten kaikki huoneet on remontoitu ennen muuttoa, Anna Saloranta kuvailee.

Kylpyhuoneen pinnat oli uusittu 2000-luvun taitteessa, jotta kosteuseristykset saatiin vastaamaan nykyvaatimuksia. Pohjaratkaisultaan tila ei kuitenkaan palvellut Salorantojen tarpeita.

 – Sauna vei yli puolet noin kymmenen neliömetrin kokoisesta tilasta eikä kylpyhuoneeseen mahtunut wc-istuinta eikä pesutornia, Anna listaa muutostarpeita.

Hiidenkj_6F12_005

 

Tarjouspyyntö ja suunnittelu

Blosiuksen valinta Salorantojen kylpyhuoneremontin tekijäksi oli itsestäänselvyys, sillä perhe oli nähnyt yrityksen remontoiman tilan naapuriasunnossa ja tykästynyt näkemäänsä.

 – Naapurissa tapahtui joitakin vuosia sitten vesivahinko, jonka takia he pistivät kylpyhuoneensa uusiksi. Tilan pohjaratkaisu oli samanlainen kuin meidän uudessa asunnossamme, ja Blosiuksen suunnittelija oli onnistunut tekemään kylpyhuoneesta huomattavasti alkuperäistä toimivamman. Sitä kävimme ihastelemassa ja oli heti selvää, että Blosius saa toteuttaa meidänkin remonttimme, Anna toteaa.

Kylpyhuoneremontin suunnittelu ei vaatinut ihmeitä, sillä tila ja muutostoiveet olivat hyvin samanlaisia kuin naapurissa. Kertaalleen toteutettu suunnitelma käännettiin peilikuvaksi ja muokattiin värimaailmaltaan Salorantoja miellyttävään suuntaan.

 – Minulla oli ajatus, että haluan tilaan välimerellisen, kreikkalais-roomalaistyyppisen koristelaatan, jossa on sinisen eri sävyjä. Olin kierrellyt ahkerasti eri laattaliikkeitä ja minulla oli näyttää suunnittelijalle kuvia laatoista, jotka tuntuivat sopivilta, Anna kertoo.

Blosiuksen yhteistyökumppanin valikoimista löytyi moderni muunnelma Annan kuvailemasta laattatyypistä, ja koristelaatat päätettiin sijoittaa suihkuseinään. Niiden ympärille valittiin valkoiset isot seinälaatat ja harmaameleeratut lattialaatat. Pinnat pidettiin tunnelmaltaan rauhallisina hyödyntämällä mattapintaisia materiaaleja.

 – Kattoon ja saunaan valitsimme hieman punertavaa, lämminsävyistä leppää. Kokonaisuudesta tuli kerrassaan tyylikäs, Anna kiittelee.

 
Remontin aikataulu

Kokonaan avaimet käteen -periaatteella toteutettu kylpyhuoneremontti sujui hyvin, vaikka matkan varrelle mahtuikin pieni yllätys: putket eivät kulkeneetkaan siellä, missä niiden oletettiin kulkevan, joten wc-istuimen viemäröintiin jouduttiin keksimään uusi ratkaisu. Neuvokkaat remonttimiehet löysivät kuitenkin keinon alkuperäisen suunnitelman toteuttamiseen.

 – Koska uusi asuntomme on niin lähellä, seurasimme remonttia tiiviisti ja kävimme asunnolla vähintään kerran päivässä. Oli mielenkiintoista nähdä, miten tila muuttuu. Hyvin rosoisesta, puretusta kylpyhuoneesta kuoriutui lopulta valmis tila, Anna kertoo.

Remontin aikataulu venyi viemäröintimuutosten takia reilulla viikolla ja budjetti ylittyi hienoisesti, kun putkitöitä oli luultua enemmän.

 – Kylpyhuone oli sekä työmäärän että hinnan osalta asuntomme suurin remonttikohde. Kaikki sujui kuitenkin niin hyvin, että lähtisimme urakkaan uudelleenkin. Olen oppinut kaikenlaista kiinnostavaa tässä pitkin matkaa, Anna naurahtaa.

Hiidenkj_6F12_001

 

Lopputulos

Elämä uudessa kylpyhuoneessa pääsee alkamaan toukokuussa, kun muu asunto saadaan muuttokuntoon. Jo nyt Anna tietää, että uuden kylpyhuoneen lattialämmitys tulee ilahduttamaan päivittäin, sillä edellisessä asunnossa sellaista ei ollut.

 – Meille oli suuri apu siitä, että olimme päässeet katsomaan Blosiuksen tekemää remonttikohdetta ja vieläpä niin samanlaista kuin uuden asuntomme kylpyhuone. Remonttifirmaa valitessa kannattaakin tutkia referenssejä, ja jos vain mahdollista, käydä katsomassa jotain kohdetta ihan paikan päällä, Anna vinkkaa.

Hän muistuttaa myös olemaan kärsivällinen, sillä todellisen remonttiaikataulun tietää vasta, kun vanhat pinnat on avattu. Samalla tarkentuu kylpyhuoneremontin hinta.

 – Matkaan voi mahtua yllätyksiä, mutta kun remonttia hoitavat ammattilaiset, asiat järjestyvät kyllä. He osaavat myös rauhoitella, kun eteen tulee jotain odottamatonta ja asiakas pohtii jo huolissaan, mitä kylpyhuoneremontti tämän jälkeen maksaa, Anna kiittelee.