Kylpyhuoneremontin suunnittelu

Millainen tila, sellainen työ. Satsaa suunnitteluun.

Lataa opasVaraa maksuton kotikäynti

Kylpyhuoneremontin suunnittelu

Millainen tila, sellainen työ. Satsaa suunnitteluun.

Lataa opasVaraa maksuton kotikäynti

Etusivu  −  Kylpyhuoneremontti  −  Kylpyhuoneremontin suunnittelu

Kylpyhuoneen laatoitusideat

Huolella valittu ja asennettu laatoitus määrittelee kylpyhuoneen ilmeen ja tunnelman nyt ja tulevaisuudessa. Tässä esitellyt värimaailmat on tehty esimerkeiksi ja innostamaan sinua ideoimaan ja tutustumaan omiin mieltymyksiisi.

Ruoto

Sinisen lumo

Huolella ladotut laatat muodostavat lumoavan geometrisen kuvion, joka tasapainottaa tilaa. Sinisen sävyt leikittelevät seinillä, tuoden tilaan syvyyttä ja eloa, kuin olisi astunut sisään meren syvyyksiin. Kalanruoto kutsuu luonnon rauhaan ja harmoniaan, luoden kotiisi tunnelmallisen ympäristön. Pehmeät tekstiilit ja luonnonmateriaalit täydentävät tyyliä, luoden lämmintä ja kutsuvaa tunnelmaa.

sininen_ruoto_1080x1080

Ruoto

Vihreän harmonia

Huolella ladotut laatat muodostavat lumoavan geometrisen kuvion, joka tasapainottaa tilaa. Vihreän sävyt leikittelevät seinillä, tuoden tilaan syvyyttä ja eloa, kuin olisi astunut sisään vehreään metsään. Kalanruoto kutsuu luonnon rauhaan ja harmoniaan, luoden kotiisi tunnelmallisen ympäristön. Pehmeät tekstiilit ja luonnonmateriaalit täydentävät tyyliä, luoden lämmintä ja kutsuvaa tunnelmaa.

Kylpyhuone - Ruoto

Vaalea Säde

Rauhallisuutta vaaleudesta ja lämpöä puusta

Rauhallinen tyyli sopii luonnonläheisen värimaailmansa myötä erilaisten sisustustyylien kanssa hyvin yhteen. Neutraalia väripalettia on helppo piristää omaa silmää miellyttävillä tekstiileillä, vaikkapa vuoden aikoja mukaillen. Valoisuus ja vaaleat värisävyt takaavat rauhallisen kokonaisuuden kotiisi.

Kylpyhuone - Vaalea Säde

Rytmi

Vaalean ja tumman kontrasteja

Vastakohdat täydentävät toisiaan, niin myös sisustuksessa. Selkeät linjat, mustavalkoisuus ja rytmiä tuovat yksityiskohdat tekevät tilasta tyylikkään. Pehmeillä tekstiileillä ja ajankohtaisilla sisustuselementeillä loihdit kodistasi persoonaasi peilaavan kokonaisuuden.

Kylpyhuone - Rytmi

Harmaa Kallio

Särmää yksityiskohtiin harmaasta taustasta

Auringon haalentaman puun harmaat sävyt toistuvat harmonisessa tyylissä. Yksivärisyys ei ole tylsä, kun pintamateriaalit ovat erilaisia struktuureiltaan. Harmaa tausta sisustuksessa saa yksityiskohdat nousemaan päärooliin kodissasi.

Kylpyhuone - Harmaa Kallio

Laattojen ladontamallit

Pysty- vai vaakaladonta, kalanruoto- vai tiililadonta? Laattojen ladontatyylejä on paljon ja trendikkäimmätkin ovat usein hyvin perinteikkäitä. Usein vähemmän on enemmän. Valitse vaakaladonnan lisäksi tehosteseinälle kalanruotoladonta, tai koko tilaan tiililadonta. Laattojen koko ja muoto vaikuttavat siihen, millaisia ladontoja sillä voi toteuttaa.

Kalanruotoladonta

Kalanruoto on klassinen ladontakuvio. Kalanruotoladontaa on käytetty  arvokiinteistöissä satojen vuosien ajan. Yleinen sääntö kalanruotoladonnan toteutukseen on, että käytettävän laatan pidemmän sivun tulee olla vähintään kaksi kertaa pidempi kuin lyhyemmän sivun. Näin kalanruotokuviointi pääsee oikeuksiinsa.

Laattojen ladonta, kalanruotoladonta

Vaakaladonta

Vaakaladonta on ikivihreä suosikki. Vaakaladonta antaa tilalle tilantuntua. Ladonta sopii kaikkiin normaaleihin huonekorkeuksiin. Vierekkäin tulevien laattojen on usein oltava tarkalleen saman kokoisia. Samalle seinälle tulevien laattojen pitää olla keskenään saman paksuisia.

Laattojen vaakaladonta

Pystyladonta

Pystyladonta on moderni ja ajaton. Pystyladonta antaa tilalle korkeutta. Ladonta sopii mataliin huonekorkeuksiin tai kodinhoitohuoneeseen. Mikäli korkeutta ei toivota korostettavan, voi jokin muu ladontatyyli toimia tilassa paremmin. 

Laattojen pystyladonta

Tiililadonta 1/2

Tiililadonta on ajaton ja tuo tilaan elävyyttä sekä ryhdikkyyttä. 1/2- limitystä voi käyttää ainoastaan pienille laatoille . Limitettävissä ladonnoissa laatan luonnollinen kuperuus vaikuttaa limityksen määrään. Ladonnan soveltuvuutta voidaan arvioida koelatomalla laatat ensin tasaiselle alustalle.

Laattojen vaakaladonta, tiililadonta 1/2

Tiililadonta 1/3

Tiililadonta on ajaton ja tuo tilaan elävyyttä sekä ryhdikkyyttä. Kun kyse on keskikokoisesta laatasta, niin laatassa on luonnollista kuperuutta ja suositeltava limitys on maksimissaan 1/3.

Laattojen ladonta, tiililadonta 1/3

Tiililadonta 1/4

Tiililadonta on ajaton ja tuo tilaan elävyyttä sekä ryhdikkyyttä. Kun kyse on suuremmista laatoista, on laatoissa aina luonnollista kuperuutta ja paras lopputulos saavutetaan 1/4 limityksellä. 

Laattojen ladonta, tiililadonta 1/4

Kylpyhuonekalusteet

Löydä kotisi tyyli, ja tee sisustuksesta tyylikkään yhtenäinen. Yhdistä märkätilat saumattomasti muuhun asuntoon ajattomien laattojen, kauniisti ikääntyvien paneelien, nykyaikaisten hanojen, vessojen, suihkuseinien ja kunnollisten pyyhekoukkujen sekä käytännöllisten kalusteiden avulla. Mallistomme on valikoitu  sopimaan saumattomasti yhteen kaikkien märkätilatyyppien ja eri vuosikymmeninä rakennettujen kotien kanssa.

Suihkut

Nykyaikainen suihku on termostaatti, jossa voi olla käsisuihkun lisäksi sadesuihku. Suihkuja löytyy kaikissa väreissä ja hintaluokissa. Väreistä kromi on ylivoimaisesti suosituin. Hintahaitari on laadukkaista perushanoista designer-malleihin 350-3500 euroa.

Sadesuihku musta

Suihkukulmat

Suihkukulma valitaan tilan mittojen mukaan. Pienimpiin tiloihin oikea ratkaisu on suihkuverhotanko ja korkealaatuinen suihkuverho, keskikokoisiin suihkukulma taittuvilla lasiovilla ja suurimpiin tiloihin ei välttämättä tarvita lainkaan suihkuseiniä.  Hintahaitari on laadukkaista perusvaihtoehdoista viistoihin mittatilauslaseihin 50-4500 euroa.

Tiililadonta suihkuseinä

Wc-istuimet

Jokaiseen tilaan löytyy sopiva wc-istuin. Ylivoimaisesti suosituin on tavallinen piiloviemärillinen wc, toisena tulee seinä wc ja kolmantena murskaava wc-istuin. Murskaavaa istuinta käytetään tiloissa, joihin ei tule tarpeeksi isoa viemäriputkea ja joihin silti halutaan wc. Hintahaarukka on 300-3500.

Wc paperiteline musta

Kuivauspatterit

Kuivauspatterilla on kaksi tarkoitusta; kuivattaa pyyhkeet ja pikkupyykit, sekä lämmittää kylpyhuonetta sen verran, että tila kuivuu. Kuivauspattereita on sähkö-, ja vesitoimisia, sekä kaikissa mitoissa ja väreissä. Hintahaarukka on 150-1800 euroa.

Kuivauspatteri musta

Valaistus

Valaistus suunnitellaan palvelemaan sekä tunnelmaa, että käyttöä. Riittävästi lämmintä valoa kaikkiin tiloihin ja hiukan viileämpää sinne missä tapahtuu, kuten peilin eteen tai kodinhoitohuoneen välitilaan. Nykyaikainen valonlähde on aina energiatehokas ja pitkäikäinen LED.  Valaisinten hintahaarukka on 100-1500 euroa.

Valaistus

Kylpyhuonekalusteet

Kalusteita on saatavilla jokaiseen tarpeeseen ja mitoitukseen, kaikissa väreissä ja lukuisissa puulajeissa. Ensin on kuitenkin syytä pohtia tarvitaanko pyykkikorin ja hammasharjan laturin lisäksi kaikkea tavaraa ensinkään ja onko märkätila oikea paikka laisinkaan. Sitten vasta päättää kalustus. Lavuaarien hintahaarukka alkaa satasesta ja kylpyhuoneen kalusteisiin voi käyttää huimat viisitoistatuhattakin euroa.

Kylpyhuoneen kaappi

Ammeet

Ammeita on kannettu kaksi vuosikymmentä pienistä kylpyhuoneista ulos, ja samaan aikaan niitä on asennettu suuriin tiloihin nautiskelua varten. Ammeita on saatavilla neliskanttisesta teräsemaliammeesta upean muotoisiin lasikuitu-, valumarmori-, puu-, rauta- ja kupariammeisiin hintaluokissa 250-10000 euroa.

Niittyk_1_019_insta_web

Peilit ja peilikaapit

Peili on kylpyhuoneen klassinen käyttö- ja sisustusesine. Valopeilejä sekä peilikaappeja valolla valmistetaan hyvistä käyttöesineistä Designer malleihin. Värejä, kokoja ja muotoja on kaikissa hintaluokissa. Peilit ja peilikaapit maksavat 250-2500 euroa.

Valopeili

Keraamiset laatat

Laatta on ylivoimaisesti pitkäikäisin ja helppohoitoisin märkätilan pintamateriaali. Muut pinnoitteet uusitaan kahteen tai kolmeen kertaan laatoituksen elinkaaren aikana. Värejä, kokoja ja muotoja on kaikissa hintaluokissa. Kuuntele ammattilaista laattojen valinnassa. Laadukkaat laatat maksavat muutamasta kympistä tuhanteen euroon neliöltä.

Keraamiset laatat ja saippuatelineet

Saunan lasitukset

Sauna näyttää aina hienolta lasituksen läpi katseltuna. Saunasta katsottuna lasitukset antavat parhaimmillaan maisemaan merelle ja hulluimmillaan pyykkivuorelle. Lähes kaikki seinät ja ovet voidaan tehdä lasista. Laadukkaimmat lasitukset mitoitetaan paikanpäällä, leikataan muotoon, karkaistaan ja asennetaan ammattilaisten toimesta - mittatilauksena. Lasitusten hinnat vaihtelevat 1500-8000 euron välillä.

Saunan lasitus

Kiukaat

Kiuastarjonta on laajempaa ja laadukkaampaa kuin koskaan. Kiukaita asennetaan seinälle, lattialle sekä lauteeseen integroituna. Kiukaan teho valitaan saunan tilavuuden ja lasituksen pinta-alan perusteella. Malleja on jokaiseen saunaan kaikissa hintaluokissa. Hintahaarukka on 250-3500 euroa.

Kiuas

Lauteet

Lauteet kannattaa aina tehdä mittatilaustyönä laudevalmistajalla. Nykyaikaisia lauteita valmistetaan yksinkertaisista suorista lauteista koko saunan kattaviin, mutta silti helposti puhdistettaviin lauteisiin. Lauteita on jokaiseen värimaailmaan sopivista puulajeista, sekä monen laista leveyttä. Lauteiden hintahaarukka on 350-6500 euroa.

Saunan lauteet
“Teetimme kylpyhuoneremontin kun se oli käyttöikänsä päässä."
“Teetimme kylpyhuoneremontin kosteusvaurion vuoksi."
“Teetimme kylpyhuoneremontin ennen esikoisemme laskettua aikaa.”
“Teetimme kylpyhuoneremontin ennen lakkiaisia.”
“Teetimme kylpyhuoneremontin Jouluksi.”
“Teetimme kylpyhuoneremontin Juhannukseksi.”
“Teetimme kylpyhuoneremontin ennen 50 vuotisjuhlia."
“Teetimme kylpyhuoneremontin eläkkeelle jäätyämme."
“Teetimme kylpyhuoneremontin kun koti oli muuten kunnostettu."
“Teetimme kylpyhuoneremontin palkitaksemme itseämme."

Varaa maksuton kotikäynti

Varaa maksuton kotikäynti oheisella lomakkeella. Asiantuntijamme on tämän jälkeen teihin yhteydessä ja voitte sopia teille sopivan ajan.
 Kotikäynnillä asiantuntijamme kartoittaa remontoitavan tilan sekä toiveenne ja tarpeenne remontin suhteen.
 
Kotikäynti ja saamanne tarjous ovat täysin maksuttomia eivätkä sido mihinkään.
Maria Palin, Blosius Kylpyhuoneremontit

Aiheeseen liittyvät artikkelit

Kokemuksia ja näkökulmia

Pienen kylpyhuoneen sisustus – 8 parasta sisustusvinkkiä

Pienen kylpyhuoneen sisustus – 8 parasta sisustusvinkkiä

16.1.2024 2 min read
Laadukkaat kylpyhuonekalusteet ovat käytännölliset ja toimivat
Kylspyhuoneen ja saunan remontti Espoossa

Laadukkaat kylpyhuonekalusteet ovat käytännölliset ja toimivat

16.1.2024 1 min read
Jokainen valinta vaikuttaa – näin remontoit vessan edullisesti

Jokainen valinta vaikuttaa – näin remontoit vessan edullisesti

29.8.2023 2 min read

Suomen luotettavin kylpyhuoneremontti lukuina

+7600

TEHTYÄ REMONTTIA

+4300

WC-ISTUINTA

4 405 000

ASENNETTUA LAATTAA